Prečítajte si tie najzaujímavejšie témy uplynulého týždňa.

TOUCHIT VÝBER prináša najzaujímavejšie články, ktoré nájdete na jednom mieste. Pokiaľ vám nejaká dôležitá téma počas ostatných dní unikla, určite ju nájdete v našom redakčnom výbere.

1. Netflix ponúka zdieľané účty v Európe. Cena je férová

Streamovacia služba chce sprísniť podmienky, za akých sa používa zdieľanie účtov. Štandardné rodinné zdieľanie, rovnako ako aj bežné účty, boli zdieľané medzi viacerými používateľmi a to bolo v rozpore s podmienkami používania. Do pilotného projektu, ako umožniť používateľom platiť si za ďalšie osoby, ktoré používajú daný netflixový účet, sú zahrnuté ďalšie krajiny. Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie.

2. Na Slovensku o pár dní odštartuje nová streamovacia služba

K dispozícii bude od 14. februára 2023 za 5,99 eur mesačne. Netflix, HBO Max, Disney+, Amazon Prime Video, Apple TV+, Filmbox+, Voyo, JOJ play a od 14. februára aj SkyShowtime. Na slovenský trh vstúpi ďalšia streamovacia služba, ktorá ponúkne premiéry doposiaľ neodvysielaných filmov od štúdií Universal Pictures a Paramount Pictures, prístup k novým a exkluzívnym seriálom, k obsahu pre deti a rodinu a k výberu titulov z knižníc Nickelodeon, DreamWorks Animation, Paramount+, SHOWTIME, Sky Studios a Peacock. Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie.

3. Nepolapiteľní banditi pridávajú do Windows tajné funkcie. Pozrite sa na ne

Omylom kliknete, náhodne stlačíte nejakú ikonu keď si buchnete do klávesnice, myšou potiahnete niekam za roh a je to tu. Zrazu sa stane niečo nečakané. Objaví sa nejaký nový panel, otvorí sa nejaké okno či prvok systému, alebo sa niečo vykoná. Náhle skrátka zisťujete, že Windows má nejakú funkciu o ktorej ste nevedeli a čo je zaujímavé, niekedy o nej nevie ani „samotný“ Microsoft.

Počas celého vývoja Windows sa v tomto operačnom systéme objavovali funkcie, ktoré do neho pridali vývojári na vlastnú päsť, bez toho aby sa niekoho pýtali a aby to niekto schválil. Často pre svoj vlastný prospech. Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie.

4. Google zmení spôsob, akým sa prihlasujete. Bude to koniec zabudnutých hesiel?

Zmenený spôsob prihlásenia poteší najmä používateľov, ktorí si neradi pamätajú heslá. Google pripravuje novinku, ktorá je zatiaľ v testovacej fáze a zmení spôsob, akým sa prihlasujete do svojich aplikácií. Výsledkom by tak malo byť eliminovanie tradičných hesiel a vyšší stupeň zabezpečenia. Bude to tým, že použijete biometrické prvky na vašom smartfóne. Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie.

5. Infinix Note12 2023: za 220 eur zaujímavá voľba (RECENZIA)

O tomto telefóne sme už písali. Predáva sa v cene 222 eur a na túto cenu predstavuje dobrý telefón v strednej triede. Procesorovým základom je 6 nm MediaTek MT8781 Helio G99, kapacita RAM je 8 GB a v nastavení telefónu sa dá rozšíriť na 13 GB (vyčlenením 5 GB z úložného priestoru). Pre používateľa je k dispozícii kapacita 128 GB, dá sa rozšíriť pomocou microSD karty. Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie.

Prečítajte si aj:

Značky: