Prečítajte si tie najzaujímavejšie témy uplynulého týždňa.

TOUCHIT VÝBER prináša najzaujímavejšie články, ktoré nájdete na jednom mieste. Pokiaľ vám nejaká dôležitá téma počas ostatných dní unikla, určite ju nájdete v našom redakčnom výbere.

1. Garmin fénix 7X v rekordnej zľave? Nenechajte sa oklamať

Je to predovšetkým preto, že cena hodiniek Garmin fenix 7X je v ponuke tohto “obchodu” až absurdne nízka. Každému súdnemu človeku tak musí byť hneď jasné, že ide o podvod a stránku má ignorovať. Čo sa však stane, pokiaľ si poviete, že to skúsite a objednávku nakoniec aj vytvoríte?

V prvom rade sa pozrime na samotnú stránku. V jej ponuke sa okrem spomínaných hodiniek nenachádza žiadny iný produkt, ktorý by bolo možné cez tento thajský e-shop kúpiť (nie je vylúčené, že tie sa dynamicky menia). Prelink z Facebooku vás presmeruje priamo na stránku hodiniek, pričom hlavná stránka je nefunkčná a nefungujú ani tlačidlá, ktorými sa bežne dostanete do ďalšej ponuky seriózneho e-shopu. Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie.

2. Idete niekam sami? Zapnite si Osobnú bezpečnosť na Androide

Aplikácia pomáha používateľom v tiesni, ale je to dobrý prostriedok aj na výlety a ako dať o sebe vedieť. Google do svojich smartfónov pridal aplikáciu nazvanú ako Osobná bezpečnosť. Je to aplikácia, ktorá vychádza zo smartfónov Pixel a je dostupná aj pre ostatné smartfóny. Inštaláciou Androidu 13 ju budete mať pravdepodobne aj vy. V prípade, že nie stiahnuť sa dá na tomto odkaze. Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie.

3. Jednoduchý dôvod, prečo sú vo Windows už 30 rokov dva rovnaké Poznámkové bloky

Nikto tam ten druhý nezabudol, ani omylom nevytvoril. Sú tam oba na dvoch rozdielnych miestach celkom zámerne a ako to už v retročriepkach býva, všetko má za sebou nejaký dôvod a príbeh.

Poznámkový blok. Ikonicky jednoduchý, priamočiary a ľahko použiteľný program, ktorý sa aj v našich končinách bežne označuje svojim anglickým menom Notepad. Len málokto ho nepozná a aspoň niekedy ho nepoužil. Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie.

4. Hyundai predstavil na Slovensku streamliner IONIQ 6

Áno, presne týmto pojmom sa označuje nový IONIQ 6, ktorý prichádza na trh s novým typom karosérie zameraným na čo najnižšiu aerodynamiku.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie.

5. Ktoré Garmin hodinky si kúpiť v roku 2023?

Garmin má vo svojom portfóliu obrovské množstvo inteligentných hodiniek a vybrať si tie, ktoré budú pre vás ideálne, môže byť pomerne náročná úloha. A to najmä v prípade, že si vyberáte svoje prvé hodinky od Garminu. V takom prípade môžete mať reálny problém vyznať sa v tom, čo tento výrobca ponúka.

V tomto článku (a videu za rok 2022) sa pokúsime zosumarizovať kľúčové vlastnosti a zjednodušiť vám tak výber hodiniek. Zameriame sa najmä na základné produktové rady a ich kľúčové vlastnosti. Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie.

Prečítajte si aj:

Značky: