Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť TP-Link, popredný svetový dodávateľ sieťových produktov, predstavuje na trhu dvojicu nových bezdrôtových routerov Archer AX1500 a Archer AX20, ktoré oba podporujú najnovší štandard Wi-Fi 6. Ten sa vďaka obom „strojom“ môže ľahšie rozšíriť aj v slovenských domácnostiach a kanceláriách.

Rýchlosti budúcej generácie na váš stôl 

Ako TP-Link Archer AX1500, tak Archer AX20 prinášajú spoločne s podporou Wi-Fi 6 samozrejme tiež rýchlosti budúcej generácie, ktoré v prípade prvého modelu dosahujú v dvoch frekvenčných pásmach maximálnu rýchlosť cca 1 500 Mb/s (2,4 GHz: 300 Mb/s; 5 GHz: 1 201 Mb/s). U druhého menovaného routera je tak celková rýchlosť ešte zhruba o 300 Mb/s vyššia, teda 1 800 Mb/s.

Okrem vyššej rýchlosti prináša Wi-Fi 6 tiež väčšiu kapacitu a znížené preťaženie siete, čo v kombinácii s ďalšími čiastkovými technológiami, ako je napríklad revolučná modulácia OFDM (oba routery) alebo MU-MIMO (AX1500) vytvára cestu pre bezproblémové pripojenie väčšieho počtu koncových zariadení s nižšou odozvou.

Výkonný procesor urýchľuje komunikáciu

V oboch prípadoch zaisťuje hladšiu a rýchlejšiu komunikáciu medzi routerom a koncovými zariadeniami výkonný procesor, v prípade modelu AX1500 trojjadrový s frekvenciou 1,5 GHz, u AX20 potom štvorjadrový so zhodnou frekvenciou. Pokrytie uľahčuje tiež kombinácia Beamformingu (modelovanie lúča) a štvorica antén.

Jednoduché nastavenie i spätná kompatibilita

Oba routery je možné jednoducho nastaviť s využitím intuitívnej mobilnej aplikácie Tether, ktorá je dostupná pre platformy Android a iOS a nastavíte tu napríklad aj rodičovskú kontrolu alebo oddelenú sieť so samostatným SSID pre hostí. Samozrejmosťou je taktiež spätná kompatibilita so staršími štandardmi Wi-Fi, predovšetkým 802.11ac. A u routera Archer AX20 nájdeme aj port USB 2.0 pre jednoduché zdieľanie dát na externých diskoch, prípadne tlačiarní.

U oboch modelov oceníte tiež predĺženú životnosť batérie a zníženú spotrebu energie u koncových zariadení vďaka technológii Target Wake Time.

Kľúčové vlastnosti Archer AX1500: 

  • Technológia Wi-Fi 6: Archer AX1500 prichádza s poslednou generáciou bezdrôtovej technológie Wi-Fi 6, ktorá prináša vyššiu rýchlosť, väčšiu kapacitu a zníženie preťaženia siete.
  • Rýchlosti budúcej generácie 1,5 Gb/s: Dvojpásmový router Archer AX1500 dosahuje ešte vyššiu rýchlosť, až 1,5 Gb/s (1201 Mb/s v pásme 5 GHz a 300 Mb/s v pásme 2,4 GHz).
  • Pripojte viac zariadení: Technológia Wi-Fi 6 komunikuje s viacerými dátami a s viacerými zariadeniami pomocou revolučnej technológie OFDM a MU-MIMO, ktoré súčasne znižujú oneskorenie.
  • Trojjadrový procesor s frekvenciou 1,5 GHz zaisťuje hladkú komunikáciu medzi routerom a všetkými pripojenými zariadeniami.
  • Spoľahlivejšie pokrytie: S Archer AX1500 dosiahnite najsilnejšie a najspoľahlivejšie pokrytie Wi-Fi, pretože zameriava silu signálu na vaše zariadenie pomocou technológie Beamforming a štyroch antén.
  • Predĺžená životnosť batérie: Technológia Target Wake Time znižuje spotrebu energie vašich zariadení a predlžuje ich životnosť batérie.
  • Jednoduché nastavenie: Nastavte svoj router v priebehu niekoľkých minút pomocou výkonnej aplikácie TP-Link Tether.
  • Spätne kompatibilný: Archer AX1500 podporuje všetky predchádzajúce štandardy 802.11 a všetky zariadenia Wi-Fi.

Kľúčové vlastnosti Archer AX20: 

  • Dvojpásmová sieť Wi-Fi 6: Vybavený najmodernejšou bezdrôtovou technológiou Wi-Fi 6, ktorá prináša vyššiu rýchlosť, väčšiu kapacitu a znížené preťaženie siete.
  • Rýchlosti budúcej generácie 1,8 Gb/s: Vychutnajte si plynulé streamovanie, sťahovanie a hranie hier bez vyrovnávacej pamäte s rýchlosťou Wi-Fi 1,8 Gb/s.
  • Pripojte viac zariadení: Technológia Wi-Fi 6 komunikuje s viacerými dátami a s viacerými zariadeniami pomocou revolučnej technológie OFDM a súčasne znižuje oneskorenie.
  • Štvorjadrový procesor s frekvenciou 1,5 GHz zaisťuje hladkú komunikáciu medzi routerom a všetkými pripojenými zariadeniami.
  • Rozsiahle pokrytie: Kombinácia technológie Beamforming a štyroch antén poskytuje sústredený príjem vzdialeným zariadeniam.
  • Predĺžená životnosť batérie: Technológia Target Wake Time znižuje spotrebu energie vašich zariadení a predlžuje ich životnosť batérie
  • Jednoduché zdieľanie USB: Port USB 2.0 umožňuje jednoduché zdieľanie súborov v sieti alebo vytváranie súkromného cloudového úložiska.
  • Jednoduché nastavenie: Nastavte svoj router v priebehu niekoľkých minút pomocou výkonnej aplikácie TP-Link Tether.
  • Spätne kompatibilný: Podporuje všetky predchádzajúce štandardy 802.11 a všetky zariadenia Wi-Fi.

Značky: