TP-Link chystá novinku na poli bezpečnostných kamier. Vonkajší model Tapo C510W s horizontálnou aj vertikálnou rotáciou, plnofarebným nočným videním a detekciami s využitím umelej inteligencie predstavuje inteligentné a ľahko ovládateľné riešenie pre domácu bezpečnosť.

Dokonalé vizuálne pokrytie

Wi-Fi kamera Tapo C510W dokáže snímať horizontálne v rozsahu 360 ° a zvisle v rozsahu 130 °. Pracuje v troch režimoch nočného videnia, čím poskytuje nepretržitú ochranu sledovaného priestoru. Nočný farebný režim zaisťujú dva vstavané reflektory, čím je dosiahnutý čo možno najlepší a detailný obraz. Infračervený režim je vhodný na sledovanie vzdialenejších miest a tiež je šetrnejší na spotrebu energie. Inteligentný režim dokáže automaticky prepínať do farebného režimu, aby boli dosiahnuté čo najlepšie detaily pri detekcii osôb alebo pohybu.

Kvalitný obraz s rozlíšením 2304 x 1290 pixelov (3 MPx) zachytáva ešte viac detailov ako štandardné rozlíšenie Full HD. V kombinácii s funkciou inteligentného sledovania pohybu s vysokorýchlostným otáčaním tak kamere neunikne nič dôležité. Navyše si môžete nastaviť detekciu podľa svojich potrieb a sledovať tak, čo je pre nich dôležité, napríklad osoby, pohyb alebo rôzne zóny aktivít.

Kamera, ktorá vie oveľa viac, než sa len pozerať

K zvýšeniu ochrany majetku prispieva aj alarm. V prípade kamery Tapo C510W to nie je len zvukový alarm, ktorý je možné prispôsobiť vlastným potrebám, ale aj mimoriadne jasné a nastaviteľné svetlo. Praktická je aj možnosť obojsmernej komunikácie, vďaka ktorej je možné varovať nevítaných hostí, ale v praxi je tiež možné ju využiť napríklad pri kontakte s kuriérmi.

Výrobca myslel aj na súkromie, a tak je prístroj vybavený praktickým krytom objektívu. Takéto riešenie sa hodí pri vonkajšom pobyte cez deň, kedy je bezpečnostné riziko minimálne.

Veľkorysé úložisko a jednoduché ovládanie

Kamera spĺňa stupeň krytia IP65, ktorý poskytuje vynikajúcu odolnosť proti vniknutiu vody a prachu. Umiestniť ju tak možno pred vchod, na záhradu alebo napríklad do garáže. Videozáznamy sa ukladajú na microSD kartu s maximálnou veľkosťou 512 GB, ktorá pojme až 840 hodín záznamu. Náročnejší užívatelia môžu využiť služby Tapo Care, ktorá na vzdialenom úložisku bezpečne uchováva všetky dáta a tridsaťdňovú históriu videozáznamov detekciou pohybu.

Špeciálna aplikácia Tapo, ktorá je dostupná pre Android a iOS v českom aj slovenskom jazyku, umožňuje nielen jednoduchú inštaláciu kamery, ale aj jej ovládanie. V aplikácii je možné sledovať živé dianie, prehrávať záznamy a vykonávať ďalšie operácie aj napríklad pomocou hlasových asistentov.

Kľúčové vlastnosti kamery TP-Link Tapo C510W:

  • Vysoké 3 MPx rozlíšenie
  • Inteligentné sledovanie pohybu
  • Plnofarebný nočný režim
  • 360° vizuálne pokrytie
  • Viacstupňová detekcia v cene zariadenia
  • Zvukový a svetelný alarm
  • Obojsmerná komunikácia
  • Lokálne alebo cloudové úložisko
  • Odolnosť proti vode a prachu IP65

Ďalšie informácie
https://www.tp-link.com/cz/home-networking/cloud-camera/tapo-c510w/

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.