Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Nákupom slúchadiel Philips Sound sa budete môcť zapojiť do celosvetového behu pod záštitou Red Bull a finančne podporíte výskum liečby poranení miechy.

Spoločnosť TP Vision – celosvetový držiteľ licencie na produkty Philips GO, sa 8. mája 2022 zapojí do behu Wings for Life World Run a stane sa globálnym partnerom tohto podujatia.

Wings for Life je nezisková organizácia, za ktorou stojí zakladateľ firmy Red Bull, Dietrich Mateschitz a rakúsky motokrosový pretekár Heinz Kinigadner. Táto organizácia podporuje výskumné projekty a klinické štúdie po celom svete s cieľom nájsť spôsob liečby poranení miechy. Svetový beh Wings for Life World Run sa koná každoročne od roku 2014. Státisíce bežcov z celého sveta v ňom bežia pre tých, ktorí bežať nemôžu.

Nová spolupráca s TP Vision pomôže navýšiť zdroje pre vybrané výskumné projekty organizácie Wings for Life a zároveň zvýšiť povedomie o športových slúchadlách Philips GO. Zdravie a moderné technológie spolu úzko súvisia, preto sa tieto dve organizácie spojili a povzbudzujú spotrebiteľov, svojich zamestnancov a partnerov, aby aktívne pristupovali k svojmu fyzickému a duševnému zdraviu. Obe organizácie zároveň spája spoločný vyšší cieľ: nájsť spôsob liečby poranení miechy.

Produktový rad Philips GO predstavuje niekoľko modelov slúchadiel a reproduktorov, z ktorých  každý v sebe kombinuje pohodlie, odolnosť, vodovzdornosť a skvelý zvuk pri pohybe – ideálne pre používateľov s aktívnym životným štýlom alebo pre športovcov počas tréningov.

Zákazníkov, ktorí si zakúpia slúchadlá a reproduktory Philips GO, spoločnosť TP Vision pozýva, aby sa zúčastnili na spomínanom behu, pričom im preplatí štartovné v plnej výške. Všetky takto vyzbierané registračné poplatky potom poputujú na výskum liečby poranení miechy.

Pre slovenských zákazníkov to znamená, že na všetky športové slúchadlá alebo bezdrôtové reproduktory produktového radu Philips GO, zakúpené v sieti NAY v období od 28. januára do 6. mája 2022, získa zákazník po online registrácii produktu zadarmo online kupón na účasť na jednom zo série behov Wings for Life World Run organizovaných na našom území,“ dopĺňa Peter Horvát, Country Leader pre značku Philips TV & Sound na Slovensku.

Beh bude koordinovaný cez mobilnú aplikáciu Wings for Life World Run. Kľúčovým zábavným prvkom behu bude samotný formát súťaže: všetci účastníci vyštartujú v rovnakom čase, na Slovensku o 13:00 hodine. 30 minút po štarte vyrazí do terénu aj odchytávacie vozidlo, tzv. Catcher Car, ktoré predstavuje pohyblivú cieľovú čiaru a začne bežcov dobiehať. Každý účastník, ktorého auto predbehne, v súťaži končí. Aplikácia Wings for Life World Run umožní účastníkom výber vlastnej trate kdekoľvek sa budú nachádzať a to vďaka virtuálnemu odchytávaciemu autu. Pri virtuálnom preteku je preto úloha slúchadiel Philips GO dôležitou súčasťou – každý bežec s nimi sleduje inštrukcie z aplikácie a je tiež upozornený, keď ho predbieha odchytávacie vozidlo.  

„Momentálne je na oficiálnom webe preteku otvorených už 6 App Run Event-ov a to v Bratislave, Nitre, Piešťanoch, Žiline, Senici a Vysokých Tatrách, a . Každý bežec sa môže preteku zúčastniť aj samostatne, kdekoľvek na Slovensku cez aplikáciu Wings for Life World Run,“ dodáva Jakub Grigar, slovenský reprezentant vo vodnom slalome a ambasádor Red Bull Slovensko, ktorý sa na behu osobne zúčastní.

„Okrem mňa tento beh podporia, alebo sa na ňom priamo zúčastnia aj mnohí ďalší slovenskí športovci. Z najznámejších spomeniem napríklad pretekárov Maťa Homolu,  Števa Svitka a samozrejme moju kamarátku, kajakárku Janku Dukátovú,“ dodáva Jakub.

Do behu sa môžu zapojiť naozaj všetci. Je to unikátna príležitosť pre účastníkov zažiť radosť a vzrušenie z toho, že sú súčasťou skutočného celosvetového podujatia pre dobrú vec.

Kostas Vouzas, CEO TP Vision (Philips TV & Sound) pre Európu a Ameriku o tejto novej spolupráci povedal: „S našimi športovými slúchadlami chceme každý deň prinášať radosť aktívnym ľuďom a športovcom. Kľúčovým cieľom pre nás je, aby si ešte viac užívali svoje športové aktivity. Uvedomujeme si však, že športovať nemôže každý. Sme preto nesmierne radi, že môžeme podporiť celosvetový beh Wings for Life World Run a spoločne s ním aj vyšší cieľ: nájsť liečbu na poranenia miechy.“

Colin Jackson, medzinárodný športový riaditeľ Wings for Life World Run a olympijský medailista, sa vyjadril takto: „Vždy chceme pre ľudí pripraviť príjemný zážitok – chceme aby sa zabavili a zažili neopakovateľný pocit, že sú súčasťou celosvetového športového podujatia. S aplikáciou bude váš zážitok rovnaký ako pri „hlavných behoch“ – v oboch prípadoch vám bude v pätách odchytávacie vozidlo. Vďaka tomu bude tento beh plný napätia – a váš zážitok z neho bude fenomenálny.“

Značky: