Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Počas víkendu plného skvelých zápasov, zaujímavého programu a atrakcií, sme spoznali majstrov Slovenska v PC, konzolových a mobilných hrách.

O tom, že elektronický šport sa na Slovensku postupne rozvíja, svedčia aj TPD Majstrovstvá Slovenska v elektronických športoch, ktoré sa konali 14. a 15. októbra v budove FIIT STU v Bratislave.

Po druhý krát v histórií Slovenska sme tak mali možnosť spoznať tých najlepších hráčov v počítačových hrách Counter Strike: Global Offensive, League of Legends, Dota2, Hearthstone; v športových hrách FIFA 2018 a NHL 2017 a po novom aj v mobilnej hre Clash Royale.

Dva dni plné e-sportu, zábavy a atrakcií prilákalo do budovy Fakulty informatiky a infromačných technológií STU v Bratislave tisícky priaznivcov hier, ale aj technológií či cosplay. Na svoje si prišli i fanúšikovia hviezd slovenského a českého internetu. Počas exhibičných zápasov, diskusií a autogramiády ste mali možnosť vidieť a stretnúť také osobnosti ako Asimister, Naked Bananas, Matej Zrebný, Duklock, Ivan “Dev1” Lazarov, Dee Thane, Žolik, Lukáš Frjlas, Mojmír Prochádzka, Viktorkaa, Zlý Zajo, DonatoLive, Evžen, Strašil a mnoho ďalších.

Skvelé a napínavé zápasy sledovali diváci priamo na mieste, ale aj z pohodlia svojich domovov prostredníctvom služby Twitch. O kvalitný divácky zážitok zo zápasov sa tento rok postaralo hneď niekoľko skvelých komentátorov, ako napríklad majster sveta v hre Hearthstone Czechcloud, Dev1, DeeThane a Mozzila.

Plná aula divákov si prišla vychutnať Standup comedy, ale aj obľúbenú Cosplay súťaž.

Zo všetkých súťažiacich nakoniec medzinárodná porota vybrala za víťazku Quee s cosplay Daisy Despair Scylla z hry Smite. Srdcia a hlasy divákov si tentokrát získala Bunny s kostýmom Lulu z hry League of Legends.

TPD MSR 2017 prilákali pozornosť slovenských televízií ako TV Markíza a RTVS, ktoré z podujatia pripravili zaujímavé reportáže.

Počas TPD MSR prebiehala aj technologická výstava Y-Tech EXPO počas ktorej si mohli návštevníci vyskúšať jedinečnú virtualizačnú plošinu od Heroes Virtual Arena a spoznať tak novú dimenziu hrania. Okrem toho bolo pre divákov pripravené aj stánky s notebookmi od spoločností Lenovo a Alienware, mohli si vyskúšať PlayStation VR technológiu, zahrať na konzolách Xbox a PlayStation, či sa vrátiť späť do detstva v Retroherni.

Druhé TPD Majstrovstvá Slovenska potvrdili, že e-sport sa u nás postupne rozrastá a že na Slovensku i v Čechách máme skvelých talentovaných hráčov.

Víťazi TPD MSR 2017:

CS:GO:

  1. Dark Tigers
  2. Trust.Universe
  3. Pyctophobia

League of Legends:

  1. eSuba
  2. Inside.Games.Ozone
  3. Team Brute

Dota 2:

  1. Hippomaniacs
  2. eEriness
  3. Rozbijeci

Hearthstone:

  1. Heki
  2. rasttsar
  3. Pokrovac

FIFA 2018:

  1. rSp17
  2. Rx
  3. Andy_R4

NHL 2017:

  1. Joyoll
  2. Janci23
  3. Karamba SVK3

Clash Royale:

  1. HulkSK
  2. Danoboss
  3. UnSeen

Cosplay:

  1. Quee –  Daisy Despair Scylla – Smite
  2. Haylin –  Lady Katherine de Winter / Commander Winter – Lady Mechanika
  3. Misaki – Septa Unella – Games of Thrones

Cena divákov: Bunny – Lulu – League of Legends

Značky: