Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Trh operatívneho lízingu na Slovensku rastie rekordným tempom.

Len za vlaňajšok majorita lízingových spoločností zaznamenala podľa aktuálnych údajov dvojciferný nárast, a to od 14 do 28 %. Trh si v priemere polepšil o 15 %. Na operatívny lízing tak firmy využívajú už takmer 30 tisíc vozidiel. „Rok 2015 hodnotíme ako veľmi úspešný pre rozvoj operatívneho lízingu na Slovensku. Stojí za tým najmä rapídny rast povedomia o produkte a službách. K rastu prispela aj priaznivá legislatíva, ktorá zvýhodňuje operatívny lízing oproti finančnému, ďalej tlak na znižovanie nákladov vo firmách, a s tým spojená zmena myslenia firiem. Tie sú už otvorené outsourcingu financovania a správy firemných vozidiel, pretože považujú za neefektívne vlastniť vozidlá v majetku, keď môžu kapitál radšej investovať do vlastného biznisu,“ konštatuje Lucia Čišková, obchodná riaditeľka Business Lease Slovakia. Spoločnosť sama potvrdila pozíciu TOP trojky na trhu. Tento rok spúšťa dokonca dve novinky – eMobilty balík a operatívny lízing pre fyzické osoby.

Rast 15 percent

Spoločnosť Business Lease, komplexný poskytovateľ starostlivosti a mobility, vlani narástla o 15 %, čím si upevnila svoju pozíciu top trojky na trhu operatívneho lízingu na Slovensku. „Prioritou spoločnosti Business Lease je poskytovať tú najlepšiu starostlivosť svojim klientom a vodičom. Spoločnosti sa podarilo v roku 2015 získať 100 nových klientov a mnoho z nich sa rozhodlo využívať komplexné služby Business Lease,“ zdôvodňuje úspech Lucia Čišková. Firmy si buď obnovili staré vozidlá cez operatívny lízing, alebo sa pre staršie vozidlá rozhodli využiť služby správy vozidlového parku, prípadne rovnako využívajú aj služby krátkodobej mobility cez krátkodobý prenájom od jedného dňa až po 12 mesiacov.

„Novinkou v roku 2015 bolo spustenie ponuky operatívneho lízingu na elektromobily vrátane produktu Tesla Experience,“ zdôrazňuje.

Business Lease je v súčasnosti jedinou spoločnosťou, ktorá sa so spoločnosťou Tesla dohodla na poskytovaní vozidiel Tesla v krajinách, kde ešte nemá žiadne zastúpenie, a poskytnutí komplexného balíka starostlivosti Tesla Experience.

„Čo však Business Lease považuje za najväčší úspech v roku 2015, je, že sa nám podarilo získať veľmi dobré výsledky v prieskume spokojnosti u našich klientov, NPS skóre 73. Sme veľmi radi, že súčasní klienti chcú odporúčať spoločnosť Business Lease ďalej,“ spresňuje. Spokojnosť klientov je podľa jej slov pre rast a udržateľnosť spoločnosti najdôležitejšia. „Spoločnosť má preto aj napriek skvelým výsledkom ako hlavnú prioritu pre rok 2016 starať sa o svojich súčasných klientov ešte viac a ešte lepšie. Svoje aktivity starostlivosti smerujeme na pravidelný proaktívny kontakt s klientom, konzultatívny prístup a rozvoj online riešení a digitalizácie,“ hovorí o výhľadoch Čišková.

Novinky na trhu

Tento rok sa predpokladá opäť rast trhu operatívneho lízingu firiem, a to naprieč všetkými sektormi a bez ohľadu na veľkosť spoločnosti či slovenský alebo zahraničný kapitál. K rastu by mali prispieť aj novinky.

„V roku 2016 spoločnosť Business Lease spúšťa v rámci stratégie udržateľnosti unikátny produkt E-mobility balík. Ide o elektromobil a nabíjaciu stanicu v jednom. Rovnako plánuje spustiť aj produkt Private Lease, teda operatívny lízing pre fyzické osoby. Veríme, že produkt Private Lease môže byť zaujímavý pre našich súčasných aj nových klientov,“ prezrádza Lucia Čišková. Spoločnosť predpokladá v tomto roku rast o minimálne 10 %.