Multifunkčné zariadenie, ktoré neomrzí.

Samsung predstavil multifunkčné zariadenie The Freestyle začiatkom roka v Las Vegas a okamžite tým vyvolal obrovský záujem. Dôkazom boli aj predobjednávky, ktoré celosvetovo prekročili hranicu 10 000 kusov. Rovnaký úspech zaznamenal Samsung aj v Česku a na Slovensku, kde predobjednávky prekonali všetky očakávania a len za pár dní dosiahli stovky kusov. V čom je teda Samsung The Freestyle taký výnimočný?

Projektor s veľkou uhlopriečkou

Samsung The Freestyle je neobyčajne všestranným zábavným zariadením, ktoré je určené predovšetkým mladej generácii, ale využijú ho aj staršie ročníky. Primárne sa dá používať ako projektor. Jeho výhodou je kompaktný tvar a hmotnosť len 830 g. Je tak ľahko prenosný a to doslova kdekoľvek. Zábavu zo sledovania filmov tak môžete mať kľudne aj pri večernom táboráku.

Stačí si len natiahnuť plachtu a sledujete svoj obľúbený film pod hviezdami. Obsah môžete streamovať napríklad z vášho smartfónu Galaxy S22 alebo najnovších Galaxy A53 5G a Galaxy A33 5G. Na rozdiel od bežných veľkých projektorov umožňuje konštrukčné riešenie The Freestyle otáčať zariadenie až o 180 stupňov, takže dokáže premietať kvalitný obraz kdekoľvek chcete – na stole, na podlahe, na stene alebo dokonca na strope – a nepotrebujete na to žiadne samostatné premietacie plátno.

The Freestyle je vybavený funkciami plne automatického vyrovnávania a korekcie lichobežníkového skreslenia pomocou špičkových technológií. Tieto funkcie umožňujú prispôsobiť premietaný obraz každému povrchu v akomkoľvek uhle tak, aby bol vždy dokonale proporcionálny. Funkcia automatického zaostrovania zaisťuje za všetkých podmienok perfektne ostrý obraz, a to až do veľkosti 100 palcov (254 cm). A tu sa dostávame k ďalšej funkcii.

Samsung The FreestyleZdroj: Samsung
Samsung The Freestyle

Hudba na cestách

The Freestyle je zároveň vybavený aj dvojitým pasívnym akustickým reproduktorom pre verné zdôraznenie basov. Zvuk je vyžarovaný do všetkých smerov okolo projektora, takže pri sledovaní filmu nebude nikto ochudobnený o plnohodnotný zážitok. Ak ho však nebudete práve využívať ako projektor, môžete ho použiť len ako externý reproduktor a počúvať z neho hudbu.

Náladové osvetlenie

Ak ho však práve nevyužijete ani na jednu z vyššie uvedených možností, môže slúžiť ako náladové osvetlenie. Stačí na neho nasadiť priesvitnú krytku objektívu a nastaviť farbu, ktorá vám vyhovuje. Túto funkciu však využijete aj počas streamovania hudby, keďže vie dokonca analyzovať hudbu a synchronizovať s ňou vizuálne efekty, ktoré môžete premietať na stenu, na podlahu alebo kamkoľvek inam.

Samsung The FreestyleZdroj: Samsung
Samsung The Freestyle

Ako je to s napájaním?

The Freestyle je okrem pripojenia do bežnej elektrickej zásuvky možné napájať aj z externých batérií (powerbanky), ktoré podporujú štandard USB-PD s výkonom 50 W/20 V alebo vyšším, takže sa dá použiť aj na miestach, kde nie je k dispozícii prívod elektrickej energie. Vďaka tomu si ho môžete zobrať kamkoľvek so sebou – na cesty, na výlet v kempe a podobne.

Odporúčaná maloobchodná cena Samsung The Freestyle je stanovená na 999 € a predáva sa v bielej farbe. Zároveň je možné ho doplniť o outdoorové puzdro. Ako vyzerá v praxi si môžete o pár dní prečítať v našej recenzii, ktorú v týchto dňoch pripravujeme.

Článok vznikol v spolupráci so spoločnosťou Samsung.