Mal by byť vo výbave prémiových modelov.

Pripravte sa na zástup smartfónov s trojitým zadným fotoaparátom. S touto novinkou prišiel ako prvý Huawei v modeli P20 Pro, počas roka 2018 sa však tri zadné fotoaparáty objavili aj vo výbave LG V40 a Huawei Mate 20 Pro. A netreba zabudnúť ani na Samsung, ktorý trojitý fotoaparát uviedol do strednej triedy s telefónom Galaxy A7 a predstavil aj štyri zadné fotoaparáty v smartfóne Galaxy A9.

Dá sa očakávať, že s trojitým zadným fotoaparátom sa budeme v roku 2019 stretávať čoraz častejšie. Je prakticky jasné, že ho ponúkne Galaxy S10 a podľa najnovších informácií od analytikov sa objaví aj vo výbave prémiových modelov značky Xiaomi.

Xiaomi Mi 9 by mal byť prvý smartfón čínskeho výrobcu s trojitým zadným fotoaparátom, podobnú výbavu následne dostane aj Mi Mix 4. V jeho prípade by malo Xiaomi dokonca využiť periskop pre dosiahnutie lepšieho optického zoomu pri zachovaní nízkej hrúbky konštrukcie. Oba telefóny tiež ponúknu procesor Snapdragon 855 a v prípade Mi Mix 4 sa špekuluje aj o ohybnom displeji.

Zdroj: gsmarena

Prečítajte si aj:

Xiaomi Mi Mix 3 oficiálne: Čínsky drak mieri na úplný vrchol. Zasadne na trón pre kráľa smartfónov?

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit