Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Od júna 2020 je na slovenskom trhu dostupná mechanická herná klávesnica Trust GXT 877 Scarr. Svojou výbavou je vhodná pre profesionálnych hráčov. Navyše, vďaka efektnému podsvieteniu v hernom kútiku pekne vynikne.

Klávesy GXT 877 Scarr majú pri údere rýchlosť reakcie iba 1 ms a sú dimenzované na 50 miliónov úderov bez straty kvality. Na hornom okraji je na funkčných klávesoch 11 pozícií pre vyvolanie multimediálnych ponúk. Rozloženie a popisky kláves nie sú české, ale americké, to však väčšinu herných nadšencov nevyvedie z miery. Celá klávesnica má 7 režimov farebného RGB podsvietenia, medzi ktorými si možno vyberať podľa ľubovôle a v tmavej miestnosti tak vytvorí príjemné herné prostredie. Podsvietenie má, samozrejme, prioritne funkciu dobrej čitateľnosti klávesov aj pri nižšej hladine okolitého svetla.

Gamingoví nadšenci ocenia aj vybavenie pokročilým anti-ghostingom s funkciou N-key rollover. Tá umožňuje stlačiť naraz väčšie množstvo klávesov. Pre intenzívnych hráčov je tiež v balení na výmenu osem náhradných, najčastejšie používaných klávesov – 4 smerové a klávesy W A S a D. Praktický je tiež špeciálny režim, pri ktorom sa deaktivuje tlačidlo Windows. Pre hráča totiž nie je nič horšie, ako keď sa počas hrania náhodným zavadením o klávesu z ničoho nič ocitne na ploche operačného systému mimo svojej rozohranej hry.

Pevné uchytenie bez kĺzania po stole má GXT 877 Scarr zaistené vďaka protišmykovým gumovým nožičkám, pomocou ktorých ju tiež možno nastaviť do dvoch výšok sklonu. K počítaču sa pripája pomocou 1,8m kábla so štandardným USB konektorom.

Cena na slovenskom trhu je 59 eur.