Služba Verejná kamera umožňuje komukoľvek automaticky prenášať živý obraz s atraktívnym obsahom do televízorov, smartfónov či kdekoľvek na internet.

Systém je vhodný napríklad pre turistické lokality, organizátorov kultúrnych či športových podujatí alebo podnikateľov či samosprávy. Súčasťou je kamera s vysokým rozlíšením a jednoduchý návod na spustenie služby.

Služba Verejná kamera slúži na jednoduché automatické vytvorenie živých TV prenosov z ľubovoľných interiérov a exteriérov a ich vysielanie na set-top boxy Antik, mobilné aplikácie, smartTV  ale aj zaradenie do vlastných webových stránok a na službu Youtube. Na aktiváciu si stačí objednať vybranú kameru z produkcie Antiku, prípadne aktivovať kameru vlastnú a zaplatiť mesačný poplatok 20 eur. Organizátori masových podujatí, prevádzkovatelia showroomov, športové kluby či organizácie cestovného ruchu alebo samosprávy takto získajú prístup k stotisícom divákov na zaujímavé pohľady do prírody, okolia svojich hotelov, či na zaujímavé kultúrne akcie alebo napínavé športové podujatia.

Vďaka rozšírenosti TV služieb Antiku a otvorenosti voči použitiu na internete tak Antik umožňuje pri nízkych nákladoch streamovanie udalostí dôležitých pre niektoré komunity, ako sú miestne športové zápasy, kultúrne, či náboženské podujatia až stotisícom divákov. Priamo v obraze je zároveň vložený QR kód, ktorý diváka po načítaní nasmeruje na stránku, zvolenú tvorcom programu a môže tak slúžiť na ďalšiu propagáciu alebo viac informácií o téme.

Službu Verejná kamera je možné si objednať pomocou formulára na stránke www.verejnakamera.sk. Použiť možno otočnú či smerovú FullHD kameru Antiku alebo vlastnú kompatibilnú IP kameru. Cena služby je 20 eur mesačne alebo 200 eur za ročné využívanie. Po aktivácii Antik pridá obraz z kamery v menu Verejná kamera vo svojich set-top boxoch pre internetové, satelitné, terestriálne vysielanie vo vlastných sieťach aj cez internet, ako aj do mobilných aplikácií AntikTV a SmartTV platforiem Samsung a LG. Zároveň získate link, ktorý si môžete vložiť do svojej webovej stránky alebo ďalej zdieľať, pričom diváci si môžu program nájsť aj v službe Youtube. Verejná kamera je otvorená občanom, verejným organizáciám, mestám aj podnikateľským subjektom.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.