Platforma X, ktorá sa predtým nazývala Twitter, prináša nový druh predplatného.

Po tom, čo sociálnu sieť Twitter prebral Elon Musk, začali výrazné zmeny. Jedným z pomerne kontroverzných krokov bolo aj premenovanie siete na X, čo si vyslúžilo zmiešané reakcie verejnosti. Jednu vec je však Muskovi potrebné uznať, sociálnu sieť prebral vo chvíli, keď sa v nej nachádzalo množstvo falošných účtov a taktiež botov. A s týmto sa práve snaží vysporiadať rôznymi krokmi.

Prvým krokom k zníženiu počtu falošných účtov v platforme bolo zrušenie klasického overenia účtu a získanie odznaku overenia za poplatok. Vďaka tomu si každý mohol kúpiť overenie účtu, čím dal najavo, že ide o účet reálnej osoby. Boti totiž za svoje účty v zásade neplatia a rovnakú myšlienku má Musk aj pri novom predplatnom. Interakcia s príspevkami a ich uverejňovanie bude už len za poplatok, informuje portál androidauthority.com.

Twitter (X) získa nové predplatné

Symbolická cena, ktorú má zaplatiť každý nový používateľ platformy, je 1 americký dolár. Táto suma bude pritom predplatným na jeden rok, ak chcú teda pridávať príspevky či reagovať na príspevky ďalších používateľov. Twitter, teda po novom X pravdepodobne ráta s tým, že ide o symbolický poplatok, ktorý bude vedieť opäť sociálnu sieť o niečo viac očistiť pred falošnými účtami a botmi.

twitterZdroj: Brett Jordan / Pexels

Aktuálne sa takéto predplatné začína testovať v prvých regiónoch, ktorými sú Nový Zéland a Filipíny. Ak sa však v týchto regiónoch nové predplatné osvedčí, pravdepodobne sa dostane aj do ďalších regiónov. Ako sa však novému predplatnému v rámci siete Twitter (X) bude dariť, zatiaľ nikto nevie určiť. Musk je však skutočne nepredvídateľný, najmä čo sa krokov so sociálnou sieťou týka. Je tak možné, že aj napriek negatívnej odozve by takéto predplatné ponechal.

Týkať sa to bude len nových účtov

Aktuálni používatelia sociálnej siete Twitter (X) nebudú novým predplatným v sume 1 americký dolár ročne postihnutí. Zmeny, ktoré na Twitteri nastanú, sa budú týkať vyslovene nových účtov, čím chce Musk zabrániť vytváraniu nových účtov botov. Ak však sociálnu sieť aktuálne využívate, tak sa na vás zatiaľ tento poplatok vzťahovať nebude.

Zdroj: androidauthority.com, X

Prečítajte si aj:

Značky:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.