Sociálna sieť Twitter (X) by už nemala byť dostupná zadarmo.

Po tom, čo Elon Musk prebral kontrolu nad sociálnou sieťou Twitter, začali sa viaceré zmeny. Tie boli v niektorých prípadoch chaotické, napríklad keď zrušil klasické overenie profilu a umožnil zaplatiť si odznak „overenia“ v profile takmer komukoľvek. V tú chvíľu sa na sieti objavilo množstvo profilov, ktoré sa označovali ako známe osobnosti a modrý odznak v profile im pridával na dôveryhodnosti.

Azda najväčší rozruch však známy podnikateľ vyvolal vo chvíli, keď svoju sociálnu sieť premenoval. Ikonický názov Twitter vtedy vymenil za označenie X, čo sa nie každému páčilo. Príspevky sa predsa nazývali tweety a slovo tweetovať či retweetnuť už takmer zľudovelo. Teraz ale, ako uvádza portál androidauthority.com, Musk chystá ďalšiu zmenu. Za sociálnu sieť si zaplatíme.

Za Twitter sa bude platiť

Elon Musk sa netají tým, že svoje kroky uberá týmto smerom preto, aby sa zbavil veľkého množstva botov a falošných profilov na sieti. Aj preto vraj zrušil klasické overenie profilov a umožnil získať odznak v profile za poplatok. Boti si totiž tento poplatok vo veľkej miere uvádzať v profile nebudú, čím možno rozoznať reálny profil od nejakého bota.

twitterZdroj: Edar / Pixabay

Známy podnikateľ v mnohých odvetviach ale v rozhovore s izraelským premiérom uviedol, že X, teda Twitter, smeruje k tomu, aby bolo platenou platformou pre všetkých používateľov. Podľa neho sa len takýmto spôsobom dá zbaviť takého množstva botov, aké sieť aktuálne stále obsahuje.

Zatiaľ nie je známe, kedy sa tak stane

Aj keď Musk počas tohto rozhovoru neuviedol, kedy by chcel poplatok za používanie siete Twitter, teda po novom X, priniesť do platnosti, je jasné, že už na takejto praktike pracuje. Keď však vezmeme do úvahy to, akým spôsobom podnikateľ vydával novinky v rámci tejto siete, neočakávame, že sa objaví nejaké veľké upozornenie na blížiaci sa termín.

Zvyčajne totiž Twitter pod vedením Elona Muska prináša novinky ako blesk z jasného neba. Nikto ich nečaká a keď sa stanú, celý svet je prekvapený, rovnako ako v prípade zmeny loga. Používateľom siete teda zostáva len dúfať, že ich profily nezačnú byť spoplatnené v blízkej dobe.

Zdroj: androidauthority.com

Prečítajte si aj:

Značky:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.