Spoločnosť Uavonic predstavuje špičku v oblasti dronov – poskytuje profesionálne UAV služby vrátane distribúcie a servisu dronov.

Majú celkovo 12 certifikovaných pilotov na lety dronmi, poskytujú aj služby pri výcviku pilotov UAV. Pobočky tejto firmy sú vo Veľkej Británii a v Českej republike.

Hlavná oblasť profesionálneho nasadenia dronov je letecká agroanalýza, monitoring a inšpekcie, meranie objemov a plôch, foto a video produkcia, geodetické práce a 3D modely. Napr. pri leteckej agroanalýze poskytujú služby monitoringu kondície rastlín alebo množstva dusíka v rastlinách. Drony sa využívajú vo vinohradníctve, pestovaní poľnohospodárskych rastlín, ale aj vyhodnocovaní poistných udalostí  v poľnohospodárstve.

uavonic_marketingovechutovky1_nowat

Pri monitoringu a inšpekcii ide o inšpekcie fotovoltaických zariadení, veterných turbín, výškových stavieb alebo mostných konštrukcií. Pritom sa v tomto prípade eliminuje nebezpečenstvo pri práci zamestnancov vo výškach, snímky majú vysoké rozlíšenie až 42 MPx a tiež sa takto dajú robiť aj infračervené snímky.

Pozreli sme si napr inšpekciu výškového komína, ktorý realizovala spoločnosť Uavonic. Na nasledujúcej fotke dobre vidieť stav vonkajšieho povrchu komína takmer pred jeho vrcholom.

uavonickomin_nowat

Tiež je zaujímavý záber na strechu reštaurácie Molo na bratislavskej Kuchajde, kde sa konala prezentačná akcia spoločnosti Uavonic.

uavonicmolo_nowat

Záber nižšie je na stav piliera, ktorý podopiera stavbu reštaurácie Molo z vody. Jeho kontrola je pre stabilitu celej budovy veľmi dôležitá.

uavonicpilier_nowat

Zaujímavé sú aj služby zamerané na kompletnú produkciu videí, TV spotov, pričom firma tu poskytuje služby leteckých a pozemných záberov, tvorbu scenárov, strihu videa, grafiky a ozvučenia. Populárne sú rôzne panoramatické zábery, 360° zábery, časozberné video, ale aj online prenosy vo FullHD kvalite.

uavonic_marketingovechutovky2_nowat

Doplnené:

Pripravili sme pre vás aj viderecenziu drona 3DR Solo, ktorý nám predstavila spoločnosť Uavonic

 

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.