Odstraňovanie neaktívnych účtov je bežnou praktikou takmer všetkých firiem.

Ide o špecifikum v online svete, kedy firmy bojujú s nadmerným počtom účtov, ktoré nie sú využívané. Pri detailnom pohľade si uvedomíme, že ich musia takpovediac servisovať. Áno, je prirodzené, že o účty sa nemusia vyslovene starať, no zaberajú nejaké miesto, prípadne tvoria nejaký logistický náklad. Magazín TechSpot na základe príspevku používateľa AntiDRM na Twitteri prišiel so správou, že Ubisoft zatvorí neaktívne účty svojim hráčom.

Otázkou je teda, či niekoho nazvať hráčom ak má neaktívny účet, ale faktom je, že hráč nemusí používať služby tohto vydavateľa. Podľa tvrdení v komentári tohto príspevku sa hovorí, že Ubisoft zatvorí účty, ktoré sú nepoužívané menej ako 4 roky. Ide pravdepodobne o vlastnú skúsenosť a používateľ hodnotí tento krok na základe informácií o účte, ktorý dostal takéto ultimátum. Presná doba, od kedy dostane človek upozornenie známa nie je, je zrejmé, že viac ako 4 roky neaktivity daný účet nepresiahol.

Zároveň nám to ukazuje dobre nám známy fakt, že digitálny obsah a vedenie takéhoto obsahu, či už ide o audio filmy alebo aj hry, nemáme vo svojom skutočnom vlastníctve. Tú mnohí poukazujú na potrebu mať vlastný Blu-ray disk v prípade hier alebo vlastné DVD či BD s filmami. Tu ste ich vlastníkmi pokiaľ sa vám médium nezničí alebo ho nestratíte. Film môžete mať vo svojej zbierke a nikto s ním už nemôže manipulovať. Hry sú vo svojej podstate trochu špecifické, pretože dnešné hry sú napojené na online svet.

Mnohí používatelia si obľúbili streamovanie a prakticky sa dá považovať táto forma za jedinú rozumnú možnosť. Môžete si kúpiť hru na fyzickom nosiči, no už niekoľko mesiacov po jej vydaní budete sťahovať niekoľko desiatok gigabajtov aktualizácie, aby ste si ju mohli zahrať alebo mali novší obsah.

Vydavateľ upozorní používateľov, ktorí nepoužívajú svoje účty a dostanú prechodnú 30-dňovú lehotu. Účet je pozastavený, avšak je možné ho uviesť do plnej prevádzky. Kto počas tejto prechodnej lehoty svoj účet nepotvrdí z emailového upozornenia alebo novým prihlásením, príde o všetok obsah. V správe sa dokonca uvádza, že vo Francúzsku by išlo o nezákonnú aktivitu zo strany Ubisoftu.

Zdroj: TechSpot

Prečítajte si aj:

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.