Návrat veľkého vydavateľa do obchodu s hrami od Valve postupne pokračuje.

Spoločnosť Ubisoft sa v najbližších mesiacoch chystá zaradiť do obchodu Steam ďalších pár svojich hier. Ako si všimol portál Pcgamer.com, ide oFar Cry 6, Riders Republic, Rainbow Six Extraction a Monopoly Madness.

Tieto tituly sa objavia v obchode Steam postupne 11. mája, 8. júna, 15. júna a 22. júna. Na platforme PC sú všetky štyri hry v súčasnosti dostupné len prostredníctvom obchodu Epic Games Store a vlastného obchodu spoločnosti Ubisoft Connect.

Práve v ňom sa pred pár rokmi rozhodol Ubisoft predávať svoje hry na úkor konkurenčného Steamu.
Avšak po trojročnej absencii v tomto obchode tam začala spoločnosť Ubisoft v zime 2022 opäť pridávať svoje hry. Prvá várka titulov zahŕňala hry Assassin’s Creed Valhalla a Anno 1800. Začiatkom roka 2023 potom vydavateľ pridal hry The Division 2 a Watch Dogs: Legion.

Keď Ubisoft v roku 2019 opustil obchod Steam, uviedol, že toto rozhodnutie viedlo k šesťnásobnému nárastu predobjednávok hry The Division 2 v jeho vlastnom obchode. Za rozhodnutím odísť stáli zrejme hlavne peniaze, keďže Ubisoft musel spoločnosti Valve platiť až 30-percentný podiel z predaja každej hry na Steame. Pre porovnanie, Epic Games ako prevádzkovateľ obchodu Epic Store si účtuje 12-percentný podiel.

Absenciu v najväčšom aplikačnom obchode však zrejme Ubisoft musel nejako pociťovať, keď sa ta rozhodol vrátiť. Tento krok vydavateľstvo komentovalo prozaicky v zmysle, že neustále vyhodnocuje, ako priniesť svoje hry rôznym skupinám používateľov, nech sú kdekoľvek.

Zdroj: Pcgamer.com

Prečítajte si tiež:

Značky:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.