Sankcie budú stupňované aj samotnými firmami jednotlivých krajín.

Mykhailo Fedorov, ukrajinský minister pre digitálnu transformáciu, požiadal v liste Timovi Cookovi, aby zablokoval prístup k App Store v Rusku a aby firma zároveň prestala predávať produkty Apple v Rusku. V liste hovorí o tom, že v roku 2022 sú moderné technológie možno najlepšou odpoveďou na tanky. O správe informoval server Engadget.

Sankcie proti Rusku by sa mali postupne stupňovať, nie je možné ich uvaliť naraz. Rovnako tak je v hre vypnutie svetového bankového systému SWIFT, no tým by boli poškodené aj krajiny, ktoré by nemali ako platiť Rusku za tovar, napríklad plyn. Je jasné, že straty budú na oboch stranách. Veľké technologické firmy postupne zaujali svoje stanovisko, napríklad YouTube blokuje obsah ruskej televízie RT s jej obsahom na tejto sociálnej sieti. Dôvodom uvalenia sankcií má byť primárne potrestanie oligarchov.

App Store v Rusku zvýrazňuje aplikácie, ktoré boli vyvinuté ruskými vývojármi. Firma si podľa agentúry Bloomberg zaregistrovala v Moskve aj obchodnú kanceláriu a zverejnila ponuky pracovných miest z dôvodu potreby naplniť miestne predpisy. Fedorov svoj list, ktorý je zároveň zverejnený na Twitteri končí s nádejou, že si viac aktuálnu situáciu uvedomia aj mladí. Aj toto je totiž významná skupina, ktorá chce využívať moderné technológie.

Zdroj: Engadget

Prečítajte si aj:

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.