Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Firma ADATA Technology predstavila rad produktov XPG GAMMIX, ktorý po prvýkrát ukázala na veľtrhu Computex 2017.

Prvým zástupcom je PCIe3x4 NVMe 1.2 M.2 2280 SSD disk GAMMIX S10 s kapacitou až 1 TB schopný vďaka prémiovým čipom 3D NAND čítať až rýchlosťou 1 800 MB/s a zapisovať rýchlosťou až 850 MB/s. S10 je vybavený štýlovým chladičom pre odvod prebytočného tepla. Ponuku dopĺňajú pamäťové DDR4 moduly GAMMIX D10, ktoré rovnakým spôsobom využívajú tepelné štíty, čo vedie k nižšiemu zahrievaniu a stabilnejšiemu výkonu. K dispozícii budú v čierno červenom farebnom prevedení s rýchlosťou od výroby až 3000 MHz. Vďaka tomu budú pracovať s rýchlosťami 2666 MHz na nových základných doskách Intel X299. Rad GAMMIX tak rozširuje možnosti voľby hráčom, ľuďom, ktorí si radi zostavujú vlastné počítače, a používateľom, ktorí radi zvyšujú výkon pomocou overclockingu. V rámci vízie XPG ponúkať lepšiu používateľskú skúsenosť v sebe totiž kombinuje vysoký výkon a podarený design.

GAMMIX S10: PCIe3x4 NVMe 1.2 M.2 s poriadnym chladičom

Vďaka prenosovým rýchlostiam až 1800 MB/s pre čítanie a 850 MB/s pre zápis posúva SSD disk S10 výkonnosť M.2 2280 diskov a NVMe 1.2 protokolu na vyššiu úroveň. Lepšie tak vyhovuje všetkým, ktorým ide predovšetkým o výkon, či už sú to hráči alebo profesionálni grafici. Znižuje časy potrebné na nahranie dát, oneskorenia spôsobené vyhľadávaním a čakaním na dokončenie dátových prenosov. Na mieru navrhnutý XPG chladič zaisťuje, že prevádzková teplota je asi o 10°C nižšia než pri M.2 SSD diskoch bez chladiča. Tento fakt priaznivo ovplyvňuje stabilitu a životnosť disku. Vďaka technológiám DRAM a SLC caching podáva disk aj v špičkách stabilný výkon; ukazovateť read/write IOPS dosahuje hodnoty 130K/140K. S10 ďalej podporuje opravu chýb pomocou LDPC a jeho stredná doba medzi poruchami dosahuje hodnoty 2 miliónov hodín. To všetko navyše istí päťročná záruka. Okrem už spomínanej kapacity 1 TB je disk k dispozícii tiež vo variantoch 128 GB, 256 GB a 512 GB.

GAMMIX D10: DDR4 s agresívnym štýlom zaujme fanúšikov skladania vlastných PC

Pamäťové DDR4 moduly zaujmú kombináciou červenej a čiernej farby: čierny integrovaný obvod vyrobený firmou ADATA je doplnený nezakrytým červeným tepelným štítom XPG, ktorý pozostáva z dvoch častí tvarom pripomínajúcim tesáky, a vyvoláva tak dojem sily a výkonnosti. Pri tom sú ale moduly D10 relatívne nízke, takže sa jednoducho inštalujú aj do malých alebo rôzne designovo tvarovaných počítačových skríň. Dostupné sú v rozmedzí od 2 400 MHz do 3 000 MHz, D10 moduly využívajú prémiové starostlivo vybrané komponenty, čo zaisťuje dobrú kompatibilitu a garantovanú kvalitu. Správne vyladený SPD (serial presence detect) na základných doskách Intel X299 nastaví základnú rýchlosť na 2 666 MHz, zatiaľ čo na iných platformách moduly využijú2 400 MHz.

Integrované obvody použité pri výrobe pamätí D10 obsahujú desať vrstiev, ktoré chránia dáta pred rušením a zlepšujú čistotu signálu. K tomu pripočítajte odhalený tepelný štít zaisťujúci dobrý rozptyl tepla. To všetko zlepšuje stabilitu pri hraní hier alebo overclockingu. Vo vnútri zlepšuje chladenie 2oz vrstva medi. Využitiu pri pretaktovaní nahráva aj kompatibilita so štandardom Intel XMP 2.0. Moduly D10 sú rovnako ako všetky pamäte ADATA a XPG dodávané s doživotnou zárukou.

Značky: