Vďaka najnovšej funkcii sledovania očí poháňanej umelou inteligenciou od spoločnosti HONOR je teraz možné ovládať vozidlo iba očami a to bez toho, aby niekto sedel vo vozidle.

Ide o experiment automobilového inžiniera, ktorý ukázuje, že vďaka funkcii sledovania očí na telefóne HONOR Magic6 Pro je možné dosiahnuť aj také funkcie, ako je ovládanie vozidla očami. Táto funkcia je založená na umelej inteligencii a dokáže pochopiť, aký zámer chcete používateľ dosiahnuť na základe pohybu očí.

Tu si môžete pozrieť video vytvorené spoločnosťou Autocar:

Vo videu si môžete všimnúť, že na smartfóne HONOR Magic6 Pro je možné pohľadom očí aktivovať štyri príkazy, ktoré umožňujú naštartovanie motora, jeho vypnutie, pohyb vpred a vzad. Pri pohľade  na konkrétne tlačidlo na 2 až 3 sekundy, sa aktivuje príslušný príkaz a premietne sa následne do pohybu vozidla.

HONOR verí, že umelá inteligencia môže v budúcnosti zmeniť spôsob, akým ľudia komunikujú so svojimi zariadeniami.

Viac informácií sa predstaví na MWC 2024

Vďaka najnovšej funkcii sledovania očí poháňanej umelou inteligenciou od spoločnosti HONOR je teraz možné pohybovať vozidlom iba očami bez toho, aby niekto sedel vo vozidle.

Jedná sa o experiment automobilového inžiniera, ktorý chcel ukázať, že vďaka funkcii sledovania očí na telefóne HONOR Magic6 Pro je možné dosiahnuť také veci, ako je ovládanie vozidla očami. Táto funkcia je založená na umelej inteligencii a dokáže pochopiť, aký zámer chcete dosiahnuť na základe pohybu očí.

Tu si môžete pozrieť video vytvorené spoločnosťou Autocar:

Vo videu si môžete všimnúť, že na smartfóne HONOR Magic6 Pro je možné pohľadom očí aktivovať štyri príkazy, ktoré umožňujú zapnutie motoru, vypnutie motoru, pohyb vpred a vzad. Pri pohľade  na konkrétne tlačidlo na 2 až 3 sekundy, sa aktivuje príslušný príkaz a premietne sa do pohybu vozidla.

HONOR verí, že umelá inteligencia môže v budúcnosti zmeniť spôsob, akým ľudia komunikujú so svojimi zariadeniami, a táto demo ukážka je toho skvelým príkladom.

Viac informácií nájdete na úvodnom podujatí HONOR MWC 25. februára:

Zdroje: Honor

Prečítajte si tiež

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.