Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Nové televízory pre rok 2023 ponúkajú špičkový divácky zážitok s prvotriednou kvalitou obrazu, vyspelými funkciami a najnovšou verziou služby SmartThings

Spoločnosť Samsung Electronics dnes ohlásila konanie akcie Unbox and Discover 2023, na ktorej v stredu 5. apríla od 10:00 SEČ uvedie svoju ponuku televízorov pre tento rok. Novinky sa predstavia pod heslom „Obrazovky všade, obrazovky pre všetkých,“ čo zodpovedá dlhodobej vízii Samsungu v oblasti zobrazovacích zariadení. 

„V Samsungu dobre vieme, že technológia má ľudské životy obohacovať a zjednodušovať, nie komplikovať,“ povedal Jong-Hee (JH) Han, podpredseda správnej rady, generálny riaditeľ a riaditeľ divízie DX (Device eXperience) v Samsung Electronics. „Keď si zákazníci vyberú Samsung, môžu očakávať skutočne prekvapivé zážitky. Samozrejme, v príjemnom zmysle slova. Pritom stále pracujeme na zmenšovaní svojej ekologickej stopy.“

Nové špičkové obrazovky znamenajú jedinečný zážitok

V roku 2022 sa Samsung stal svetovou jednotkou na globálnom TV trhu už po sedemnásty raz za sebou[1]. To svedčí o tom, že zákazníkom celý čas poskytujeme skutočne jedinečné zážitky a pri vývoji nových modelov sa sústredíme predovšetkým na používateľov.

Najnovšie modely Neo QLED sa vyznačujú vynikajúcou kvalitou obrazu a špičkovým dizajnom, popri ktorých ponúkajú bohaté možnosť konektivity a pôsobivý zvuk. Zákazníci si teraz svoj obľúbený obsah môžu užiť v 8K rozlíšení, pokojne aj na videách z YouTube, s technológiou Auto HDR Remastering. Nová generácia umelej inteligencie využíva až 64 neurálnych sietí a dokáže vylepšiť nielen obraz, ale aj zvuk, dokonca aj v prípade, že pôvodný zdroj bol v nízkom rozlíšení. Vďaka systému Q-Symphony môžete pripojiť TV reproduktory a kompatibilné soundbary v jeden jediný audiosystém s vynikajúcim podaním hudby i zvukových filmových efektov.  

Výrazných technologických a dizajnových vylepšení sa dočkal aj rad Samsung OLED. Medzi najvýraznejšie novinky patrí obrazový procesor Neural Quantum Processor 4K, ktorý s pomocou umelej inteligencie vylepšuje obraz s nízkou kvalitou, až sa používateľ nebude stačiť čudovať, aké detaily v sebe skrýva. Rad Samsung OLED výrazne vylepšil aj zvuk, pretože je k dispozícii podpora Dolby Atmos a systém Object Tracking Sound+ (OTS+), vďaka ktorému televízor dokáže analyzovať obsah a upraviť zvuk tak, aby lepšie zodpovedal zobrazovanej scéne. Tieto funkcie sú k dispozícii v modeloch S95C a S90C.

Významnú dizajnovú zmenu zaznamenal model S95C. Obrazovka je veľmi tenká po celej svojej ploche. Všetka potrebná elektronika, tunery, vstupy a výstupy sú vyvedené do externého One Connect Boxu, ktorý je s OLED obrazovkou spojený jediným tenkým káblom.

Na svoje si prídu aj skutoční hráči. Cloudové hranie sa stalo novým fenoménom a na hráčov tak čakajú tisíce hier z XBOXu a od ďalších partnerov priamo na televíznej obrazovke, bez nutnosti nákupu akejkoľvek konzoly[2].

Ako zmenšiť ekologickú stopu

Okrem nových diváckych zážitkov predstaví Samsung na akcii Unbox & Discover aj svoje kroky k splneniu ekologických cieľov. Predovšetkým sa snažíme o zníženie ekologickej záťaže, ktorú so sebou nesie životný cyklus našich produktov. Nový diaľkový ovládač SolarCell tretej generácie už nepotrebuje žiadnu batériu – nabíja sa s pomocou 2,4 GHz Radio Frequency Harvesting, teda z nevyužitých signálov vysielaných domácimi Wi-Fi routermi. Zákazníci tiež môžu cez svoj telefón alebo televízor aktivovať režim AI Energy Mode, v ktorom je možné ľahko monitorovať a ovládať spotrebu energie.

Konektivita pre každého

Všetky televízory značky Samsung sú kompatibilné so službou SmartThings, takže ich je možné ľahko prepojiť s ďalšími domácimi spotrebičmi a elektronikou. Tým sa rozširuje rozsiahly ekosystém produktov a služieb, či už od Samsungu, alebo od partnerských výrobcov. Stačí len vybaliť nové zariadenie z krabice a začať ho používať. Vďaka členstvu v asociácii Home Connectivity Alliance je systém SmartThings kompatibilný s produktami rôznych značiek a všetky je možné ľahko spárovať a prepojiť. SmartThings samozrejme dbá aj na spoľahlivé zabezpečenie – technológia Samsung Knox Vault ukladá dôležité informácie ako sú PIN kódy alebo heslá pre IoT zariadenia na samostatnom čipe a bráni tak neoprávneným prístupom.

Akcia Unbox & Discover začína dňa 5. apríla od 10:00 SEČ na YouTube kanáli Samsungu TU.


[1] Výskum spoločnosti Omdia – https://news.samsung.com/global/recognizing-innovative-excellence-samsung-tops-global-tv-market-for-17-consecutive-year

[2] Je potrebné internetové pripojenie, predplatné k hernej službe a ovládač s podporou Bluetooth. K dispozícii na Smart TV a monitoroch 2022/23 vo vybraných krajinách.