Konečne by sme sa mali dočkať väčšieho vonkajšieho displeja.

Jednou z najvýznamnejších medzigeneračných zmien u skladacieho „véčka“ Samsung Galaxy Z Flip5 by mal byť väčší vonkajší displej. Jeho uhlopriečka by mala narásť z chabého 1,9-palca na skutočne nezanedbateľného 3,4-palca. Zhodli sa na tom hneď dva zdroje známe svojimi presnými únikmi – OnLeaks a IceUniverse.

Druhý menovaný zverejnil niekoľko obrázkov priehľadných puzdier pre pripravovaný skladací telefón. Oba obrázky obsahujú veľké výrezy pre prednú obrazovku, vďaka ktorým by mal byť Galaxy Z Flip5 v zloženom stave oveľa lepšie použiteľný.

Celkovo má puzdro tri výrezy – pre predný fotoaparát, LED blesk a veľký výrez pre samotnú obrazovku, ktorá ale nie je úplne symetrická. Presne to však potvrdzuje to, čo predpovedali rendery z druhého zdroja, OnLeaks.

Podľa dostupných informácií bude mať 3,4-palcová obrazovka Samsungu Galaxy Z Flip5 rozlíšenie 720 x 748 bodov, čo je oproti 1,9-palcovému panelu s rozlíšením 512 x 260 pixelov u súčasnej generácie celkom slušný nárast. Zároveň je dôvodný predpoklad, že vonkajšia obrazovka bude lepšie využiteľná než u predchádzajúcich generácií, kde ste si mohli spustiť len pár vybraných aplikácií a realizovať len zopár úkonov.

Otázna ale zostáva výdrž batérie. Už doslova historicky trpia tieto skladačky krátkou výdržou na jedno nabitie, hoci napríklad medzi Galaxy Z Flip3 a Z Flip4 došlo k určitému zlepšeniu. Lenže väčší vonkajší displej zožerie aj o niečo viac energie a zatiaľ sa neobjavili žiadne informácie o tom, že by batéria Z Flip5 mala mať vyššiu kapacitu.

Zdroj: Twitter.com/IceUniverse

Prečítajte si tiež:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.