Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Na trh vstupuje nová platforma pre platby kryptom TENT.com, ktorá maximálne zjednodušuje vstup do sveta kryptomien.

Unikátny český start-up vám za niekoľko minút umožní obchodovať s kryptomenami. Okrem toho budú môcť zákazníci TENT previesť svoje kryptomeny a platiť na celom svete všade, kde je možné používať kartu Mastercard. „Na našom centre na spracovanie kryptomien sme pracovali viac ako dva roky s víziou stať sa lídrom v tejto oblasti, ktorá prepája svet tradičných financií a kryptoaktív,“ uviedol David Tacl, generálny riaditeľ spoločnosti TENT. Po mesiaci testovania sa tento globálny projekt z Českej republiky oficiálne spúšťa.

„Mnohí ľudia považujú vstup do sveta kryptomien za príliš zdĺhavý a zložitý proces, ktorý sa nedá používať v každodennom živote, napriek tomu zostáva svet kryptomien aj naďalej atraktívny,“ povedal Tacl, podľa ktorého na svetovom trhu pôsobí 300 platforiem, ktoré umožňujú nákup týchto elektronických platobných systémov. „Len veľmi málo z nich však skutočne funguje spôsobom, ktorý umožňuje platiť, a ešte menej dokáže spravovať kryptofondy na viacerých úrovniach zabezpečenia, keď samotný užívateľ vlastní takzvané súkromné kľúče. Túto funkciu už v rámci TENT.com testujeme a bude postupne sprístupnená v priebehu nasledujúceho štvrťroka.“

Kryptoplatforma TENT.com práve vstupuje na európsky trh. Užívatelia budú môcť prostredníctvom aplikácie TENT.com nakupovať kryptomeny a zároveň získajú kartu, ktorou môžu platiť všade, kde sa prijíma karta Mastercard. „Počas platenia môžeme v reálnom čase konvertovať kryptomeny na bežnú menu. Trvalo naozaj dlho, kým sme vyvinuli a schválili náš vlastný program kariet pre kryptomeny, a sme nadšení, že našim zákazníkom poskytujeme okamžitý nákup kryptomien a ich následné použitie a platenie v reálnom svete,“ dodal David Tacl.

„V spoločnosti Mastercard sa aj naďalej zameriavame na to, aby sme ľuďom, ktorí sa rozhodnú platiť kryptom, ponúkli bezpečnú voľbu. Sme radi, že môžeme spolupracovať so spoločnosťou TENT a umožniť jej zákazníkom každý deň jednoducho a bezpečne platiť za tovar a služby prostredníctvom našej dôveryhodnej siete,“ povedal Christian Rau, senior viceprezident pre finančné technológie a kryptomeny spoločnosti Mastercard Europe.

Registrácia a nákup kryptomien prostredníctvom TENT.com sú veľmi rýchle a intuitívne. Účet si možno zriadiť prostredníctvom mobilnej aplikácie alebo na webovej stránke, overenie vrátane identifikácie trvá maximálne päť minút a používateľ si hneď môže kúpiť požadované kryptomeny. „Ktokoľvek môže prostredníctvom aplikácie požiadať o kartu TENT. Tú potom prepojí s kryptomenou podľa vlastného výberu. Pre obchodníka to nepredstavuje žiadny rozdiel. Používateľ môže finančné prostriedky tiež jednoducho držať v takzvaných stablecoinoch, aby sa vyhol prílišnému kolísaniu. V Českej republike tak vznikla moderná platforma na obchodovanie s kryptom, ktorá tento svet sprístupňuje verejnosti,“ dodal Tacl.

Spoločnosť TENT v súčasnosti poskytuje služby pre koncových používateľov v Európe, ale vzhľadom na technologické možnosti sa bude snažiť rozšíriť svoje riešenia aj na projekty B2B a preniknúť na globálny trh.

V priebehu roku 2023 bude služba sprístupnená aj obchodným alebo podnikateľským zákazníkom pre platby firemnými kartami.

Značky: