Plast už nestačí. Slováci vymysleli výnimočný hliníkový autobox Alumined, ktorý mení vzhľad, konektivitu, bezpečnosť a komfort používania strešných boxov.

Unikátny tvar, ktorý sa nikdy nemal podariť

Ostrými leteckými krivkami inšpirovaný unikát sa zrodil na východnom Slovensku, kde podľa expremiéra SR vraj nič nie je. Za ambicióznym projektom stojí mladý úspešný konštruktér, dizajnér a sochár Juraj Andraščík (32). Od vývoja webových stránok a online herných portálov sa vrátil k svojej vášni, priemyselnému dizajnu. A vytvoril slovenský produkt, ktorý dvíha obočie.

Box púta na prvý pohľad a má na to, aby dobyl celý svet. Vzhľad nadchýna verejnosť, nad technológiou, ktorou ho vytvorili, zas žasnú profesionálni konštruktéri.

Vraveli nám, že to je konštrukčné bláznovstvo, ktoré sa nikdy nedostane do sériovej produkcie. Nám sa však podarilo všetkých 27 plôch krytu vytvoriť z jedného kusa hliníka. Vo vnútri sú jemne vyfrézované linky. Podľa nich jednotlivé plochy ohýbame do finálneho tvaru a zvárame iba neuveriteľnými  5 zvarmi. Vytvorili sme strešný diamant,” vysvetľuje Juraj Andraščík, CEO a dizajnér Alumined Industries.

Tichší, bezpečnejší a výrazne odolnejší

Špecifický jedinečný dizajn na kvalite boxu nič neubral. Práve naopak. Plastové boxy generujú viac vibrácií, hliníkový Alumined sa však na streche auta vezie hladko, tak, aby o ňom posádka takmer nevedela. Špeciálne aerodynamicky navrhnutý horný kryt úplne zakrýva dno a minimalizuje tak hluk v rýchlosti nad 150 km/h,” dodáva Andraščík, ktorý na ručnú výrobu boxov sám dohliada.

Vypaľovanie extrémne odolného laku zabezpečuje špeciálny tím odborníkov s najkvalitnejšou lakovníckou technikou. Slnku, mrazu, vode aj času odolá hliníkový box lepšie ako plast. Pri možných kolíziách či pri pokusoch o vykradnutie je box bezpečnejší.

Pekný na pohľad, príjemný na používanie

Bezproblémovú manipuláciu s boxom zabezpečuje nízka nakladacia hrana, ľahké otváranie a protišmyková podložka. Pomocná vnútorná deliaca hrana a netradičný tvar zas umožňujú efektívne využiť vnútorný objem.Dizajn a vlastnosti boxu sú unikátne. Vôbec ho nešetrím a dávam mu poriadne zabrať. Prekvapuje ma, aký je pevný, praktický a domyslený do detailov. Navyše, odkedy som si ho namontoval, moje auto vyzerá omnoho lepšie,pochvaľuje si box Ivan Jakeš, pretekár Rally Dakar, krstný otec a verný tester boxov Alumined. Okrem Jakeša boxu veria najmä jeho výrobcovia, ktorí na svoj unikátny produkt dávajú až 10-ročnú záruku.

Toto je len začiatok

Spoločnosť Alumined už pri predstavení prvého strešného boxu ohlasuje ďalšie prekvapenia. Okrem ďalších rozmerov už teraz pracujeme na nových organických tvaroch a funkciách. Testujeme elektrické diaľkové otváranie a zatváranie boxu, osvetlenie či vyhrievanie vnútra boxu a experimentujeme s integráciou SMART funkcií a senzorov vyššej bezpečnosti, prezrádza Juraj Andraščík.

Na východe vraj nič nie je?!

Tvorcovia cítia hrdosť a povinnosť produkt svetu ukázať práve zo Slovenska. Vývojové štúdio a fabrika chce naďalej zostať na východnom Slovensku v Sabinove, kde sa nakrúcal jediný slovenský oscarový film Obchod na korze. Spoluzakladateľ firmy a Jurajov dlhoročný priateľ so skúsenosťami z marketingu a reklamy Tomáš Rosputinský do firmy pritiahol prvú signifikantnú investíciu na obchodnú expanziu. Tím AluminedIndustries sa tak vďaka investícii nedávno rozrástol o tím špecialistov predaja a marketingu a otvoril pobočku v hlavnom meste. Po ukončení procesu certifikácie boxu Alumined Industries plánuje predaj aj v ďalších krajinách.

Technické špecifikácie:

Hmotnosť: 24 kg
Rozmery- d×vך: 222 × 30 × 72 cm
Materiál: hliník
Objem: 330 litrov
Farba: hliníková / čierna
Ukotvenie: extra pevné T-REX na rýchlu montáž dodávané v balení
Uzamykanie: neviditeľná centrálna trojbodová zámka
Nosnosť:  100 kg
Záruka: 10 rokov

Orientačná cena tohto boxu je 1300 Eur. Ak si objednáte box priamo na autosalóne, tak ušetríte viac ako 300 eur.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.