Pôjde o slúchadlá, ktoré sa do uší len vkladajú, teda nie štupľové.

Na internetovom portáli Weibo.com sa objavilo niekoľko fotografií nadchádzajúceho modelu slúchadiel Huawei FreeBuds 5, ktoré odhaľujú nielen ich reálny dizajn, ale aj niektoré špecifikácie.

Snímky ukazujú zaujímavý tvar týchto slúchadiel s „nožičkami“ v tvare kvapky, ktoré sa opierajú o uši. Zdroj úniku tvrdí, že slúchadlá pevne držia v ušiach a pri nosení sú pohodlné. Na jednej fotografii vidieť aj nabíjacie puzdro, ktoré na rozdiel od FreeBuds 4 nemá okrúhly tvar, ale je elipsovité.

Nové FreeBuds 5 budú o niečo ťažšie ako ich predchodcovia, keďže jedno slúchadlo váži 5,5 gramu. U FreeBuds 4 to bolo 4,1 gramu. Celková hmotnosť nabíjacieho boxu je 44,4 gramu, čo je opäť nárast hmotnosti v porovnaní s FreeBuds 4 s 38 gramami. Za vyššiu váhu zrejme môže batéria s vyššou kapacitou. Podľa zdroja úniku tieto slúchadlá môžu fungovať až 5 hodín na jedno nabitie.

Huawei FreeBuds 5Zdroj: Weibo.com

Na základe dostupných špecifikácií budú FreeBuds 4 podporovať funkciu aktívneho potláčania okolitého hluku (ANC). Nejde však o štupľové slúchadlá, ale o model, ktorý sa do ucha len vkladá a zvukovody úplne neutesní, takže účinnosť tlmenia okolitých zvukov bude nižšia.

Slúchadlá podporujú aj zvukový kodek LDAC. Ide o technológiu od Sony, ktorá vďaka účinnému kódovaniu a optimalizovanému prenosu paketov môže prenášať cez Bluetooth trikrát viac údajov a tým zabezpečovať kvalitnejší zvuk.

Zdroj: Weibo.com, HuaweiCentral.com

Prečítajte si tiež:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.