Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Nová generácia obľúbeného SUV modelu Hyundai SANTA FE bola predstavená v nedeľu 11. augusta 2024 na podujatí Môj deň s Hyundai.

Oficiálna slovenská premiéra očakávanej novinky prebehla pred očami zástupcov médií a zákazníkov značky, z ktorých viacerí si mohli auto exkluzívne vyskúšať aj na testovacej jazde. Aktuálne je nové SANTA FE pre záujemcov k dispozícii u všetkých autorizovaných predajcov Hyundai na Slovensku.

Exkluzívna premiéra nového SANTA FE

Nová, v poradí už piata generácia obľúbeného SUV SANTA FE zažila svoju slovenskú premiéru v horúcu letnú augustovú nedeľu v areáli Slovakia Ringu. O efektný úvod sa postaral známy tanečník a choreograf Laci Strike s členmi skupiny Street Dance Academy. Vozidlo návštevníkom bližšie predstavili produktoví špecialisti z Hyundai Slovensko.

Najvýraznejšou zmenou pri úplne novom SANTA FE prešiel určite dizajn. Kým predchádzajúca generácia sa vyznačovala skôr oblejšími a uhladenými líniami, piata generácia SANTA FE disponuje robustným hranatým dizajnom. Bežné je, že pri nových modeloch sa najskôr navrhuje exteriér vozidla, v prípade nového SANTA FE však dizajnéri a vývojári zvolili úplne opačný postup – najprv navrhli interiér s maximálnym dôrazom na priestrannosť, praktickosť a pohodlie a až následne od neho sa odvíjal exteriér. Základný objem batožinového priestoru narástol až na 711 litrov a spolu s mimoriadne širokými dverami batožinového priestoru vzniká po ich otvorení priestor, ktorý výrobca priamo nazýva terasou. Som presvedčený, že rodiny a outdooroví nadšenci si priestrannosť nového SANTA FE doslova zamilujú,“ hovorí o novinke Richard Mikuš, produktový špecialista z Hyundai Slovensko.

Oficiálna premiéra úplne nového SANTA FE sa uskutočnila na exkluzívnom podujatí Môj deň s Hyundai, ktoré už po tretí raz zorganizoval importér značky. Tento rok sa na ňom zúčastnilo takmer 200 hostí, medzi ktorými nechýbali majitelia a majiteľky vozidiel značky Hyundai, obchodní partneri a zástupcovia médií.

Nové SANTA FE už v predajniach

V predpredaji, teda odo dňa zverejnenia cenníka (12.04.) až do oficiálnej slovenskej premiéry (11.08.), sa z novej generácie SANTA FE stihlo na Slovensku predať už viac ako 60 kusov. V 65% prípadov sa zákazníci rozhodli pre klasický hybrid (158 kW / 215 k), zvyšných 35% tvorili objednávky na plug-in hybridnú verziu (186 kW / 253 k).

Oficiálna premiéra vozidla zároveň znamenala odštartovanie jeho plnohodnotného predaja na Slovensku. Aktuálne je vozidlo k dispozícii u všetkých autorizovaných predajcov značky Hyundai. Záujemcovia si ho môžu prehliadnuť v showroomoch alebo sa s ním bližšie zoznámiť na predvádzacích jazdách. Nové SANTA FE je už tiež k dispozícii skladom na okamžitý odber.

Značky: