Korona-kríza je síce za nami, ale zostali v nás návyky vyhýbať sa čo najviac vírusom. Tak prichádzajú smartfóny alebo aj notebooky s antibakteriálnou úpravou a majú u ľudí úspech.

Ióny striebra na povrchu

Teraz je na svete nový antibakteriálny USB disk s rozhraním USB 3.0. Jeho značenie je UME CARE a bol vytvorený pre tých, pre ktorých je dôležitá bezpečnosť a hygiena najmä v kancelárskych priestoroch kde je po kope viac ľudí. USB disk sa totiž často požičiava a naozaj je to vec, ktorá sa dostane na rôzne miesta. V predajni sa predáva v zavretom papierovom balení.

GOODRAM USB 3.0 UME3 CAREZdroj: TOUCHIT.sk
Balenie GOODRAM USB 3.0 UME3 CARE

Puzdro tohto disku tak vďaka technológii Biomaster obsahuje ióny striebra s baktericídnymi vlastnosťami. Je tak dôkladne chránený proti tomu, aby na jeho povrchu prežívali baktérie a na to nemusíte nič zvláštne s týmto diskom robiť. Jednoducho ho používate a máte istotu, že n a jeho povrchu nie sú nebezpečné baktérie.

Antibakteriálna ochrana bola preverená

Antibakteriálne vlastnosti disku UME CARE boli pritom preverené laboratórnymi testami. Po 24 hodinách je redukcia mikroorganizmov na povrchu tohto disku až 99 %.

GOODRAM USB 3.0 UME3 CAREZdroj: TOUCHIT.sk
GOODRAM USB 3.0 UME3 CARE

Povrch disku teda obsahuje ióny striebra a to nemá pre vaše zdravie nemá žiadne škodlivé účinky. Technológia Biomaster je účinná počas celej životnosti výrobku, nestráca sa a sa ani nevyplavuje. Možete ho pokojne umývať vlhkou handričkou. Povrch je bez zápachu a nie je viditeľný. Bez komplikácií sa dá aj recyklovať.

GOODRAM USB 3.0 UME3 CAREZdroj: TOUCHIT.sk
GOODRAM USB 3.0 UME3 CARE

Viaceré vyhotovenia podľa kapacity

USB flash disk UME3 CARE si môžete kúpiť v kapacitách 16, 32, 64 a 128 GB. Ako sme namerali pri našej 32 GB kapacite, priemerná rýchlosť čítania je 52 MB/s a rýchlosť zápisu bola priemerne 13 MB/s. Na USB kľúč poskytuje výrobca doživotnú záruku, už ho len nestratiť alebo nezlomiť.

GOODRAM USB 3.0 UME3 CAREZdroj: GOODRAM
GOODRAM USB 3.0 UME3 CARE

Vyrába ho spoločnosť GOODRAM v Poľku, výrobky tejto firmy sú na Slovensku dlhodobo známe svojou kvalitou. Disk sa dodáva v jedinej tyrkysovej farbe. Jeho hmotnosť je 9 gramov, rozmery 55 × 21 × 9,6 mm. Disk obsahuje aj dierku na zavesenie kľúča na zväzok kľúčov.

Cena: okolo 6 eur za 32 GB kapacitu

Zdroje: vlastné, GOODRAM

Prečítajte si tiež


Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.