Rýchle nabíjanie mobilných zariadení doma alebo v práci je už bežnou praxou. Opačným prípadom je rýchle nabíjanie zariadení v aute. Bežné autonabíjačky, ale ani integrované USB-A nabíjacie porty neponúkajú dostatočný výkon na rýchle nabíjanie pripojených zariadení.

Riešením môže byť rýchla, inteligentná a zároveň elegantná nabíjačka do auta od spoločnosti Hama. Tá je použiteľná v 12 V a 24 V sieti, disponuje jedným USB-C portom a ponúka maximálny výstupný výkon až 27 W. Veľkou výhodou je podpora technológie Qualcomm Quick Charge (QC) 4+, vďaka čomu nabijete smartfón s podporou tejto technológie podstatne rýchlejšie ako bežnou nabíjačkou.

Samozrejmosťou je spätná kompatibilita s predošlými verziami QC a tiež podpora USB Power Delivery. Integrovaný čip má na starosti správu energie, pričom vie vyhodnotiť, aký telefón ste pripojili a podľa toho nastaví optimálny nabíjací prúd. Tým sa predchádza prebíjaniu a prehrievaniu pripojeného zariadenia. Nechýba ani ochrana proti nežiadanému skratu. V balení je iba autonabíjačka, kábel je potrebné prikúpiť.

Cena: 26 €
Zapožičal: Hama