S týmto doplnkom ušetríte dáta a odľahčíte aj vášmu počítaču.

Doplnok Music Mode for YouTube je určený pre všetky prehliadače s jadrom Chromium a bude blokovať video podľa vašich požiadaviek. Na existenciu tohto doplnku upozornil server ghacks.net. Základom je to, že ušetríte na dátovom prenose. To máte možnosť spraviť aj tak, že si zapnete nižšiu šírku pásma. Prenos dát vtedy poznateľne klesne a ušetríte stovky MB za hodinu. Druhým faktorom býva aj menšia náročnosť na systémové zdroje. Video prenos v prehliadači nie zanedbateľný z pohľadu požiadaviek na výkon CPU.

Na tomto doplnku je veľmi dobré to, že si ho môžete nastaviť. Už po inštalácii začne s blokovaním obrazu vo videách. Na YouTube budete vidieť len čierne náhľady s časovou informáciou o dĺžke videa. V rámci nastavení sa dá zapnúť zobrazovanie náhľadov, ale toto treba prepnúť dodatočne. Štandardne sú blokované. Samostatné nastavenia sú pre YouTube YouTube Music.

Podľa nastavení sa dá blokovať video aj na iných weboch. Napríklad ale na webe Vimeo nám blokovanie nefungovalo. Treba si prejsť nastavenia a prispôsobiť podľa vašich potrieb. Sú nastavené až moc prísne. Všetko je dostupné z tlačidla doplnku na hlavnom paneli prehliadača a tak máte možnosť okamžitej zmeny. Ideálne napríklad pri hudobných klipoch, ktoré nemajú statický obrázok a vysielajú video.

Zdroj: ghacks.net

Prečítajte si aj:

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.