Netreba inštalovať samostatný softvér.

Sťahujte torrenty? Potom pravdepodobne používate program uTorrent, ktorý patrí medzi najpopulárnejšie riešenia. Tento softvér však v posledných rokoch mierne stagnuje, posledné výrazné novinky priniesol pred piatimi rokmi.

Vývoj uTorrentu však v žiadnom prípade neskončil a jeho budúcnosť vás možnože prekvapí. Je totiž vo webovom prehliadači. Tvorcovia plánujú vytvoriť novú generáciu aplikácie, ktorá bude fungovať priamo cez webový prehliadač, ktorý bežne používate.

Výhoda tohto riešenia nebude spočívať len v tom, že nemusíte nič inštalovať. Webový uTorrent prinesie aj extra funkcie, ako je možnosť streamovať multimédiá priamo počas ich sťahovania a podporu moderných webových pluginov.

Pre tvorcov bude predstavovať webová aplikácia novú možnosť, ako zobrazovať reklamu a ako zjednodušiť rozhranie aplikácie aj pre technicky nezdatných používateľov. Koncept webového klienta pre torrenty vychádza z projektu Maelstorm, ktorý bol síce medzičasom zrušený, ale to najlepšie z neho bude použité v novom uTorrente.

Aktuálne nepoznáme konkrétny dátum, odkedy bude uTorrent dostupný cez webový prehliadač. Tvorcovia programu plánujú novinku najskôr otestovať a postupne vylepšovať. Keď budú reakcie pozitívne, potom nový uTorrent sprístupnia masám používateľov.

Zdroj: TorrentFreak

Prečítajte si aj:

Pirátstvo verzus filmový a hudobný priemysel

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit