Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Po úvodnom spustení predaja v Južnej Kórei prichádzajú nové modely BMW radu 5 Sedan a BMW i5 Sedan k predajcom na Slovensku a na mnohých ďalších trhoch. Prvé vozidlá sa k zákazníkom dostanú od 21. októbra 2023. V rovnaký deň prídu tieto modely na trh aj v ostatných európskych krajinách.

Ôsmu generáciu najúspešnejšieho biznis sedanu na svete prvý raz obohatí aj plne elektrická verzia BMW i5. Objednávky, ktoré prichádzajú ešte pred začatím predaja, ukazujú, že najmä tento modelový variant sa stretáva s vysokým dopytom zákazníkov a urýchli nábeh elektrickej mobility, ktorú ponúka BMW.

Viac informácií o BMW radu 5 a BMW i5 nájdete na linku https://www.press.bmwgroup.com/slovak/article/topic/4175/radu-5/

Oliver Rademacher, generálny riaditeľ BMW Slovenská republika, pri príležitosti začiatku predaja nového BMW radu 5 na Slovensku uviedol: „Poznáte to. Dážď, hmla, sychravé počasie. Ročné obdobie sa dramaticky mení, a preto sa treba dobre pripraviť. Vodiči sa pripravujú na zmenu ročného obdobia a pripravená je aj naša absolútna novinka, úplne prvé čisto elektrické BMW i5. Záujemcom o tento model ponúkame testovaciu jazdu na ikonickom biznis sedane priamo u našich predajcov BMW. Navyše dňa 21. októbra 2023 získa prvých 500 návštevníkov showroomov BMW voucher na bezplatnú profesionálnu kontrolu vozidla BMW, ktorá im zaručí, že ich BMW bude skutočne v špičkovej kondícii a k tomu ešte aj zľavu 20 % na pestrú ponuku doplnkov BMW Lifestyle.“ Viac informácií k Change of Season nájdete na linku: https://www.bmw.sk/sk/topics/details/special-offers/bmwi5.html#BMW-Change-of-season

Nová generácia BMW radu 5 Touring oslávi svoju svetovú premiéru na jar 2024. Druhý karosársky variant nového BMW radu 5 bude k dispozícii s rovnakou ponukou pohonov ako nové BMW radu 5 Sedan. To znamená, že nové BMW radu 5 Touring je prvým prémiovým automobilom svojho druhu, ktorý ponúkne vysoko účinné spaľovacie motory vrátane 48-voltovej mild hybridnej technológie, plug-in hybridné systémy a prvý raz aj plne elektrický pohon. Jedinečná kombinácia športovej elegancie, modernej funkčnosti a radosti z jazdy bez lokálnych emisií vznikla špeciálne pre automobilové trhy v Európe, ako aj v Japonsku a na Taiwane.

Značky: