Celosvetový nedostatok čipov sa dotkol aj spoločnosti Samsung.

Najnovšou obeťou tejto krízy sa stal aj model Galaxy S21 FE. Začiatkom júna síce Samsung poprel fámy o neskoršom príchode telefónu, ale aj toto sebavedomé vyhlásenia sa nakoniec muselo zmeniť a podriadiť trhu. Dnes prichádza nová správa z Južnej Kórey, podľa ktorej je uvedenie na trh odložené zo začiatku augusta na október a okrem toho bude k dispozícii iba obmedzený počet.

Galaxy S21 FE má byť lacnejšou alternatívou vlajkových smartfónov, ktoré stoja aj viac ako 1000 eur. Je pritom zaujímavé, že tento smartfón sa neobjaví na trhu v Kórei a Japonsku. Model je určený iba pre Spojené štáty a Európu.

Niektoré správy z odvetvia dokonca tvrdia, že Samsung uvažoval aj o úplnom zastavení výroby, ale kvôli popularite série FE sa kórejský výrobca rozhodol (aspoň) pre obmedzené množstvo. Údajne ide iba o jednu z možností, pričom nič nie je zatiaľ definitívne potvrdené.

Nedostatok čipov je hlavným problémom, ktorý má výrazný vplyv aj na sériu Galaxy Note, pri ktorej nový prírastok očakávame až v roku 2022.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Podcast Dotyk: V lete si možno najnovšiu hernú konzolu, notebook či dokonca práčku nekúpite

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.