Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Canon v spolupráci so svojím partnerom, spoločnosťou Fotoba, predstavuje UVgel Wallpaper Factory. Ide o moderné riešenie pre automatizovanú produkciu zákazkových tapiet s dôrazom na maximálnu výrobnú kapacitu, vysokú kvalitu a schopnosť zefektívniť nepretržitú prevádzku. UVgel Wallpaper Factory je v ponuke nielen ako kompletné riešenie pre nových zákazníkov, ale aj ako upgrade pre existujúce veľkoformátové tlačové zariadenie Colorado.

Zostava UVgel Wallpaper Factory je modulárne produkčné riešenie, ktoré sa skladá z podávača Jumbo Roll od spoločnosti Fotoba s vlastným pohonom, ktorý je pripojený k prednej časti veľkoformátovej roll-to-roll tlačiarne Colorado. Tlačiareň je ďalej pripojená k rezačke XLD 170WP od spoločnosti Fotoba a k prídavnému zariadeniu REW 162, ktoré spoločne zabezpečujú automatické orezanie pružných médií na veľkosti a dĺžky podľa priania zákazníkov.

Vďaka integrovanej baliacej jednotke, ktorá jednotlivé panely zrolované po naformátovaní dokonca prelepí baliacou páskou, je celá produkcia naozaj jednoduchá. Stačí len vytlačiť, orezať, navinúť a zabaliť – objednávka je dokončená a tapety sú pripravené k okamžitému dodaniu. Popri tom navyše zostávajú dostupné dva zásobníky tlačiarne Colorado pre bežné tlačové úlohy.

Canon týmto novým riešením UVgel Wallpaper Factory myslí aj na svojich súčasných zákazníkov. Existuje preto aj možnosť jeho začlenenia do už fungujúcej produkčnej zostavy. Veľkoformátové zariadenia Colorado totiž ponúkajú otvorenú štruktúru rozhrania, čo dáva používateľovi možnosť zvoliť si riešenia pre vstup a výstup od rôznych dodávateľov.

Veľkoobjemový podávač médií prináša v kombinácii s produktivitou tlačiarne Colorado výnimočnú výrobnú kapacitu. Zákazník sa môže spoľahnúť na to, že UVgel Wallpaper Factory zadanú úlohu splní automatizovane a bez nutnosti dohľadu, od vstupu média až po hotový výstup. Je tak možné dať zbohom manuálnej obsluhe a dosiahnuť plnej automatizácie, ktorá pomôže uvoľniť výrobnú kapacitu na ďalšie tlačové služby a maximalizovať zisky.

Rozmerová stabilita a konzistentnosť farieb sú pre výrobu tapiet kľúčové. Zabezpečujú, aby na seba jednotlivé role tapiet presne nadväzovali. Výhodou atramentov UVgel pritom je, že pre ich vysušenie nie je nutné teplo, takže pri tlači na strojoch Colorado nedochádza ku skrúteniu média. Vďaka tomu sú hotové výstupy vždy v stopercentnej kvalite a pripravené k aplikácii. Pri produkcii veľkého objemu tapiet skladajúcich sa z viacerých častí ponúka technológia UVgel maximálnu kontrolu každého tlačového bodu a prináša tak optimálnu konzistentnosť farieb, a to aj keď tlačíte na viacerých strojoch alebo v rôznom čase. Technológia UVgel preto zásadne uľahčuje objednávky na dotlač s garanciou jednotnosti farieb, ktorá je pre zákazníkov pracujúcich s digitálne tlačenými tapetami rozhodujúca.

Atramenty UVgel sú navyše bez zápachu a majú certifikáty GREENGUARD Gold, AgBB a Typ II od ASTM, takže sa tapety tlačené na strojoch Colorado dajú bezpečne používať v interiéroch. Vďaka unikátnej technológii FLXfinish je taktiež možné tlačiť aj tapety sa zamatovo matnou úpravou, čo môže byť pre výrobcov priestor na získanie konkurenčnej výhody.

Dirk Brouns, viceprezident pre veľkoformátovú grafiku divízie Canon Production Printing, uviedol:

„Zákazníci nám opakovane hovoria, že im technológia UVgel umožňuje nachádzať nové príležitosti pre rast na trhu s interiérovými dekoráciami. Aj preto sme v spolupráci so spoločnosťou Fotoba vytvorili riešenie UVgel Wallpaper Factory. Táto produkčná zostava ponúka vysoko automatizovaný pracovný postup a umožňuje našim zákazníkom tlačiť tapety výnimočnej kvality v kratšom čase. Môžu vďaka tomu rozšíriť svoju ponuku a zvládnuť vyšší objem objednávok. Na základe spätnej väzby od našich zákazníkov sme presvedčení o tom, že ide o riešenie, ktoré zásadne mení pravidlá hry na trhu digitálnej tlače tapiet.“

Podrobnejšie informácie o UVgel Wallpaper Factory a ďalších riešeniach od spoločnosti Canon pre trh s interiérovými dekoráciami nájdete na: https://canon.sm/wallpaperfactory

Značky: