Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Do veľkého testovania IT zručností národa sa zapojilo už viac ako 20 tisíc Slovákov.

Priemerná úspešnosť vo vyššej verzii testu dosahuje 47%, súboj pohlaví vedú tesne muži pred ženami (47% vs 46%). Najviac otestovaných pochádza zo Žilinského kraja, najvyššie priemerné skóre sa však darí udržiavať Prešovskému kraju (49%). Najúspešnejší respondent má 24 rokov a zvládol test 41:57 na plných 100%. V rámci kategórií zvládajú Slováci najlepšie prácu s internetom, najhoršie sú na tom stále s ovládaním kancelárskych nástrojov. Najviac účastníkov testu je vo vekovej kategórii medzi 16 – 18 rokom, čo je aj vďaka aktívnemu zapojeniu viacerých slovenských škôl.

„Našou snahou je posilňovať úroveň ich IT zručností, ktoré sú už dnes nevyhnutné pre mnohé povolania a dopyt po nich bude neustále narastať. Veríme, že sa do testovania aj tento rok zapojí čo najviac respondentov, pretože len tak sa nám podarí získať relevantné informácie o aktuálnej úrovni našich IT zručností. IT Fitness test je určený všetkým bez ohľadu na vek. Každý absolvent získa nielen osvedčenie o dosiahnutých výsledkoch vo forme certifikátu, ale aj odporúčania, v čom by sa mal zlepšiť, čím získa výhodu napr. pri hľadaní zamestnania,“ vyjadril sa Mário Lelovský, prezident IT Asociácie Slovenska, hlavného organizátora IT Fitness testu.

Viac z priebežných štatistík k IT Fitness testu ako aj IT Fitness testu pre ZŠ nájdete na www.itfitnesstest.sk (v záložke Priebežné výsledky) alebo nás sledujte na facebooku: https://www.facebook.com/itfitnesstest/) .

Testovanie prebieha do konca júna 2017, šancu otestovať sa má každý bez ohľadu na vek alebo profesiu. Získa tak nielen prehľad o úrovni svojich aktuálnych zručností, ale aj certifikát, ktorý môže použiť aj pri hľadaní zamestnania. Navyše môže podporiť svoj kraj v súboji regiónov alebo zlepšiť skóre svojej školy.

Značky: