Aplikácia je z mesiaca na mesiac prepracovanejšia.

Nové funkcie umožňujú obsah lepšie a prehľadnejšie spravovať. Pokým sa napríklad „uzamknutý priečinok“ na poli Androidu objavil už v júni, tak v tom čase sa dal používať iba v telefónoch Google Pixel. Teraz sa však táto možnosť začína dostávať aj na ďalšie Android telefóny.

Uzamknutý priečinok je zabezpečený biometrickou ochranou a je chránený aj ďalšími spôsobmi (napríklad proti vytváraniu snímok obrazovky). Túto novú možnosť ochrany nájdete v časti Knižnica aplikácie Fotky Google pre Android. Po otvorení tejto sekcie je potrebné kliknúť na Pomôcky (vpravo hore). Po otvorení bude s najväčšou pravdepodobnosťou dostupný sprievodca nastavením tejto funkcie, ktorý vám pomôže tento uzamknutý priečinok v pár krokoch nastaviť.

Novinka ochráni všetky citlivé obrázky alebo videá pred nekontrolovaným odoslaním zo zariadenia do cloudu. Obrázky v uzamknutom priečinku sa budú uchovávať lokálne v telefóne a budú chránené prístupovým kódom alebo biometrickým overovaním.

V prípade, že do uzamknutého priečinka presuniete multimediálny obsah, tak ten bude odstránený zo všetkých cloudových záloh. Uzamknutý priečinok začína byť dostupný aj pre slovenských používateľov, čo sme si overili aj u nás v redakcii. Je však možné, že zatiaľ nie pre všetkých.

Ak chcete skontrolovať, či už máte prístup k novej možnosti uzamknutia, musíte prejsť do aplikácie Fotky Google – Knižnica – Pomôcky – Uzamknutý priečinok. 

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.