Bratislava Game Jam je súťaž programátorov, scenáristov, grafikov, filozofov a ilustrátorov, ktorých úlohou je za víkend vytvoriť prototyp videohry na stanovenú tému.

Tento rok sa uskutoční už jej deviaty ročník. “Každý rok sme prekvapení, aké naozaj originálne a netradičné hry súťažiaci vytvoria. Je to krásny príklad toho, že počítačové hry vedia byť zaujímavé médium, ktoré podobne ako film, prinášajú umelecký a obohacujúci zážitok pre hráča,” približuje organizátorka podujatia Ľubica Fandl Drangová.

Kedy: 10. – 12. novembra 2023

Kde: Kulturama – Račianska 22/A, Bratislava

Viac info: https://bratislavagamejam.sk

Aby boli kreatívne polia vyrovnané, téma sa ohlási až na začiatku podujatia. Každý rok téma odzrkadľuje aktuálne spoločenské témy, pričom spôsob akým tímy tému vypracujú je individuálny. Môžete sa o tom presvedčiť tým, že si vyskúšate minuloročné hry.

Bratislava Game JamZdroj: Magdaléna Tomalová
Bratislava Game Jam

Hry budú posudzovať profesionáli pôsobiaci v umení, hernom dizajne a digitálnych médiách. Tento rok prijali pozvanie do poroty: Zuzana Husárová (SK), umelkyňa akademička pôsobiaca na VŠVU, Andrea Dzurdzíková (SK), lead game designerka z herného štúdia Nine Rocks Games, Markus Huber (DE), riaditeľ Goethe Institut Bratislava, Radim Jurda (CZ), herný dizajnér a vizuálny umelec z Amanita Design.

Verejnosť sa môže zúčastniť prezentácie hier, ktorá sa uskutoční v nedeľu 12. 11. o 14.00 v priestoroch Kulturama na Račianskej 22/A.

Pre registráciu svojho tímu a viac informácií navštívte www.bratislavagamejam.sk.

Prečítajte si aj: