Po najväčšom vnútornom lyžiarskom svahu na svete, vznášajúcich sa hasičoch či robotických policajtoch prišiel Dubaj s ďalším novým nápadom – vytvoriť obrovské vesmírne mesto, ktoré by hodnoverne simulovalo život na Marse.

Na výstavbu vesmírneho mesta má byť použitá 3D tlačiareň, ktorá by steny tlačila z púštneho piesku. Rozlohou by malo mať 1,9 milióna štvorcových stôp a už teraz sa počíta s investíciou zhruba 135 milión dolárov.

Súčasťou „Mars Science City“ by boli laboratóriá na potraviny, energiu, vodu, ako aj na výskum ďalších technológií, ktoré by pomohli ľuďom reálne (pre)žiť na červenej planéte.

Podľa plánov by sa do mesta mal nasťahovať tím ľudí, ktorý by počas jedného roka hľadal a rozvíjal nové spôsoby života v nepriaznivom prostredí. Okrem toho by malo „marťanské“ mesto zahŕňať múzeum, ktoré by informovalo širokú verejnosť o najväčších úspechoch ľudstva vo vesmíre.

Projekt má ambíciu prilákať k sebe čo najviac svetových odborníkov, ako aj vzbudiť záujem a túžbu objavovať nové veci u mládeže.

Dubaj s odvážnymi víziami nešetrí. V budúcnosti plánuje zahájiť výstavbu dažďového pralesa v interiéri hotela,  uviesť do prevádzky plne autonómnu lietajúcu taxi službu a zároveň sa chce stať prvým miesto na svete, kde by sa ľudia prepravovali prostredníctvom Hyperloopu.

Zdroj: Digital Trends

Prečítajte si aj:

Elon Musk chce osídliť Mars

Značky: