Problém sa objavil najmä v súvislosti s čínskou burzou Binance, ktorá je aj v našej oblasti populárna pre obchodovanie s kryptomenami.

Podvody zameriavajúce sa na začiatočníkov v oblasti obchodovania s kryptomenami rastú každým dňom, pričom podvodníci sa neustále zlepšujú. Z toho dôvodu je dôležité mať svoje účty na burzách čo najlepšie zabezpečené. Využívanie dvojstupňovej ochrany by dnes tak malo byť už samozrejmosťou.

Pred návštevou burzy je vhodné si vždy pozrieť podrobne URL adresu a to, či ma stránka bezpečnostný SSL certifikát. V prípade, že čokoľvek v URL adrese alebo priamo na stránke vyzerá podozrivo, tak nie je vhodné sa prihlasovať.

Podvodníci môžu však v dnešnej dobe registrovať domény s rôznymi ASCII znakmi, ktoré sa náramne podobajú na štandardné znaky, no väčšina prehliadačov tieto URL adresy zle prekladá, čo v ochrane pred podvodom len pomôže. Rozdiely medzi originálnou stránkou a podvodnou sú často viditeľné na prvý pohľad, nakoľko podvodníci si nedávajú veľmi záležať na vytvorení kópie stránky.

Podvodná stránka Binance by v súčasnosti už nemala byť dohľadateľná cez vyhľadávač Google, no môžu sa objaviť ďalšie. Podobný problém v minulom roku zažila aj burza BitFinex, keď sa podvodníci snažili využiť drobnú nezrovnalosť v URL adrese.

Zdroj: TheNextWeb