Aj v dvanástom ročníku tradičnej technologickej ankety Mobil roka, dokázal Huawei Mate 20 Pro, získať prvé miesto v kategórii Špičkový mobil roka

Generálny riaditeľ spoločnosti, Richard Yu dnes oznámil, že aktuálne najlepšie smartfóny od Huawei presiahli hranicu 10 miliónov vyexpedovaných kusov. Tento úspech sa im podarilo dosiahnuť iba za necelých 5 mesiacov po spustení predaja.

Mate 20 dokázala nadviazať na úspech modelového radu P20, ktorému sa takisto v 5 mesačnom horizonte podarilo pokoriť hranicu 10 miliónov vyexpedovaných zásielok. Obidva modelové rady dokázali pomerne presvedčivo prekonať výsledky staršieho Mate 10, ktorému trvalo prekonať hranicu 10 miliónov kusov presne 10 mesiacov.

Pokiaľ sa pozrieme do minulosti ešte viac, tak model Mate 9 potreboval na prekonania 5 miliónovej hranice 4 mesiace. Huawei Mate 20 Pro sa môže pochváliť aj ocenením z MWC v Barcelone, kde získal titul Najlepší smartfón.

CEO spoločnosti tiež prisľúbil, že ani tento rok Huawei nepoľaví v inováciách a teší sa na to, čo tento rok predstavia v oblasti technologického a vedeckého výskumu. Spoločnosť už predstavila aj skladateľné zariadenie Mate X, ktorý je prvým telefónom s podporou 5G.

Z vyjadrení spoločnosti nie je jasné, či vo výsledkoch je zahrnutý aj najslabší z rodiny Mate 20 – model Lite, ktorý sa predstavil v septembri 2018.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Motorola RAZR 2019: Pozrite si epické video prichádzajúcej legendy

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.