Robot rozpozná svetelnú signalizáciu a počká aj pred prechodom pre chodcov.

Spoločnosť Just Eat spustila v južnom Londýne donášku pomocou robotických kuriérov. Robot má šesť kolies a jedlo vám prinesie z tureckej reštaurácie Taksim Meze.

Zariadenie využíva algoritmus, pomocou ktorého sa dokáže automaticky navigovať do reštaurácie, kde práve pripravujú jedlo. Donášku zoberie, prenáša ho v nákladnom priestore – ak to tak možno nazvať a jedlo doručí zákazníkovi.

just_eat_robot_2_nowat

Robot počas svojej cesty dokáže rozpoznať svetelnú signalizáciu a v prípade potreby stojí aj pred prechodom pre chodcov. Po príchode do cieľa odošle SMS správu zákazníkovi, ktorý vďaka tomu vie, že jeho objednané jedlo je pred dverami.

Taksim Meze je podľa jej prevádzkarov prvou reštauráciou, ktorá ponúka doručenie donášky pomocou robota. Nie všetky objednávky doručí robot, avšak spoločnosť Just Eat postupne rozširuje ich počet. Roboty sú navrhnuté, aby zvládli doručenie počas 15 – 30 minút do vzdialenosti 3,2 až 4,8 km.

Zdroj: Inquisitr

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit