Do Google Pay či Apple Pay ju zatiaľ nepridáte.

mBank rozšírila ponuku kariet, ktoré si môžete aktivovať k bankovému účtu, o tzv. eKartu. Ide o virtuálnu kartu, ktorá je určená iba na platby na internete a aktuálne ju nie je možné pridať do Google či Apple Pay. Vydanie a vedenie eKarty je zadarmo a k jednému mBank účtu si môžete aktivovať až 10 eKariet.

eKartu si môžete aktivovať cez internetbanking alebo mobilnú aplikáciu mBank. Pokiaľ ju nevidíte v ponuke kariet, aktivujte si ju cez stránku mbank.sk/individualni/karty/debetne-karty/ekarta/. Spravili sme tak aj my v redakcii. Na tejto stránke takisto nájdete všetky potrebné informácie o eKarte.

Je oddelená od vášho účtu

Kľúčovou informáciou v súvislosti s eKartou je, že je oddelená od vášho účtu. V praxi to znamená, že si ju musíte najskôr nabiť a až potom ňou môžete platiť. Nabitie si môžete nastaviť cez internetbanking alebo mobilnú aplikáciu – na vašom bankovom účte sa vytvorí blokácia na zadanú sumu. Ak kartu prestanete používať, môžete toto dobitie jednoducho vynulovať a nevyužité prostriedky sa vám vrátia späť na účet.

Výhodou eKarty je, že jej aktivácia je prakticky okamžitá. Požiadali sme o ňu cez web mBank a v priebehu pár minút sme ju mohli začať používať. Ďalšou výhodou je bezpečnosť – túto kartu vám nikto fyzicky neukradne a pokiaľ by niekto odcudzil údaje o karte, môže teoreticky ukradnúť iba sumu, na ktorú máte kartu práve nabitú.

Informácie o eKarte si môžete zobraziť v internetbankingu alebo v mobilnej aplikácii mBank. Odtiaľ môžete skopírovať údaje o karte, ktoré sú potrebné pre internetové platby, alebo si kartu dočasne či trvalo zablokovať.

mbank eKartaZdroj: Roman Kadlec / TOUCHIT
mbank eKarta

Zdroj: mBank

Prečítajte si aj:

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit