Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Deň otcov si tento rok pripomenieme v nedeľu 21. júna už 110-krát. Počet mužov na materskej dovolenke v roku 2019 narástol oproti predchádzajúcemu roku o 40 % Potešiť svojich otcov môžete napríklad aj darčekom zo ŠKODA e-shopu.

Deň otcov oslávi tento rok už svoje 110. výročie. Tretia júnová nedeľa tradične patrí otcom, ocinom, tatom, či apom, ktorí sa aj na Slovensku čoraz častejšie zapájajú do chodu domácnosti a výchovy detí. V roku 2019 si vyskúšalo radosti aj starosti „materskej dovolenky“ 18 002 z nich. Spomenúť si na všetkých otcov môžete i počas tohto sviatku, napríklad pekným darčekom zo ŠKODA e-shopu. To, že ste na nich mysleli, ich určite poteší.

Čoraz viac mužov využíva možnosť vyskúšať si starostlivosť o deti, stať sa neoddeliteľnou súčasťou spomienok svojich ratolestí na detstvo, pomôcť rodinnému rozpočtu výmenou na materskej dovolenke alebo podporiť manželku v kariére. Už totiž neplatí, že práca v domácnosti, výmena plienok, učenie prvých slov a krokov je výlučne v rukách matky. Aj otcovia môžu zažívať kopu zábavy a napínavých chvíľ s malými parťákmi a využiť čas, kedy si spravia prestávku v pracovnom kolotoči. Najbližšiu nedeľu, 21. júna, si môžeme všetci pripomenúť, aká dôležitá je ich úloha v rodine. V nejednom albume tak pribudnú veselé fotografie zo spoločne stráveného dňa.

„Tak ako je pre nás prirodzené vidieť za volantom auta ženu, môže byť pre nás prirodzené sledovať muža pri dennodennom kolobehu v rodinnom kruhu. Oceniť mužov, ktorí sa aktívne a s radosťou zapájajú do života svojich ratolestí, môžeme aj na Deň otcov. V ŠKODA e-shope si každý pre toho svojho ocina nájde ideálny darček, či už na voľný čas alebo aj do práce,“ uviedol Robert Hukel, vedúci popredajných služieb spoločnosti ŠKODA AUTO Slovensko.

Počet otcov na materskej dovolenke narástol za rok o 40 %

V roku 2019 poberalo materskú dávku 18 002 mužov. Ich počet rastie priam raketovým tempom. V roku 2016 tento príspevok poberalo 3 076 mužov, v roku 2017 už 6 553 mužov a v roku 2018 ich bolo 12 836. Aj z týchto údajov je vidieť, že pokiaľ tá možnosť v rámci rodiny existuje, muži sa radi stávajú jej súčasťou aj v rámci každodenných radostí či starostí. Či už túto možnosť využívajú, alebo nie, ich úloha v rodine je nenahraditeľná a zaslúžia si poďakovanie. Toho svojho najlepšieho otca môže teraz každý prekvapiť praktickou aj veselou drobnosťou, ktorá ho poteší v práci alebo počas voľného času.

Otcovi do práce

Tým mužom, ktorí sú kvôli práci často odlúčení od rodiny, určite padne vhod, ak si vďaka darčeku od rodiny spomenú na svojich najbližších. Cestou do práce a z práce im môže robiť spoločnosť praktický mestský batoh, do ktorého zbalia všetko potrebné. Rovnako svoje využitie nájdu praktické športové hodinky vo verzii Monte Carlo. Počas pracovných ciest sa zmestí všetko efektívne a bezpečne do elegantného kufra so skvelou ovládateľnosťou a stabilitou.

Otcovi na voľný čas

Aj ten najzanietenejší otec si dokáže užiť voľný čas podľa svojej chuti s kamarátmi. Vtedy sa mu môžu hodiť praktické a funkčné vychytávky, vďaka ktorým si môže šport či zábavu vychutnávať do sýtosti. Ak je turista, vernými spoločníčkami mu budú trojdielne trekkingové palice, v posilňovni alebo na ihrisku sa zase môže zísť skladný uterák z funkčného materiálu.

Cyklisti cenia okrem svetiel, funkčných dresov alebo okuliarov napríklad praktický cyklobatoh, v ktorom má každá drobnosť svoje miesto. Viac darčekov nájdete na stránke: https://eshop.skoda-auto.sk/sk_SK/

Značky: