Predplatné YouTube Premium sa dočká viacerých vylepšení.

Spoločnosť Google, ktorá stojí za platformou YouTube, oznámila novinky, ktoré sa budú tejto platformy týkať. V príprave je viacero vylepšení, ktoré sa čoskoro objavia medzi viacerými verziami platformy, no zdá sa, že aj samotné predplatné bude samá novinka. Ako sa totiž teraz dozvedáme, YouTube Premium bude mať nové typy predplatného, ktoré však zatiaľ nie je bližšie špecifikované.

Informácie o nových druhoch predplatného oznámila spoločnosť Google na svojom blogu. Ide teda o oficiálne informácie, pričom nové typy predplatného by sa mohli objaviť už v najbližších mesiacoch. Zatiaľ však nie je jasné, o aké predplatné pôjde. Existuje ale viacero dohadov.

Nové predplatné YouTube Premium aj funkcie

Spoločnosť Google oficiálne oznámila, že platforma YouTube si prejde viacerými zmenami. Nedávne zmeny v rámci tejto služby pritom zaviedli zákaz používania blokátorov reklám a aj samotné reklamy si prešli zmenami. Nie všetky zmeny teda boli pozitívne, teda aspoň z pohľadu návštevníkov. YouTube Premium sa však má rozšíriť do viacerých regiónov, pričom má získať aj nové druhy predplatného spolu s novými funkciami. Existuje špekulácia o tom, že nové typy predplatného by mohli zahŕňať len verziu YouTube v konkrétnom zariadení. Príkladom by teda bolo predplatné YouTube Premium pre smartfóny, pričom v počítačoch či smart TV by nebolo možné využívať prémiové výhody.

YouTube
YouTube

Okrem nového predplatného sa príspevok týka aj nových funkcií. Napríklad funkcia dvojitého poklepania po obrazovke pre posunutie videa je zatiaľ dostupná len pre Android smartfóny. Už čoskoro sa však má dostať aj do aplikácie pre iOS. Rovnako by sa malo dať sledovať krátke videá známe ako Shorts v režime obraz v obraze. Výhodou teda bude možnosť sledovania týchto videí pri práci s inými aplikáciami.

V neposlednom rade však YouTube pracuje na viacerých experimentálnych funkciách, ktoré sa budú týkať aj umelej inteligencie. Ak však patríte medzi predplatiteľov programu YouTube Premium, máte sa na čo tešiť. Noviniek totiž bude v blízkej dobe skutočne veľa.

Zdroj: Google

Prečítajte si aj:

Značky:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.