Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) a jej partner WAGON SLOVAKIA KOŠICE (WGS) zaviedli nové menu v reštauračných vozňoch svojich vlakov. Môžete sa tak tešiť na vianočnú atmosféru s vôňou kapustnice a vareného vína.

Ponuka nového menu zahŕňa tradičné slovenské jedlá ako kapustnica, segedínsky guláš, bryndzové a špenátové halušky. Segedínsky guláš s parenou knedľou je za 10,90 eura, bryndzové halušky so slaninou za 9,90 eura.

A tiež sú v ponuke medzinárodné pokrmy ako hamburger a grécky šalát. Wagon burger (hovädzie mäso, cheddar syr, paradajka, kyslá uhorka, slanina, šalát frisse, BBQ dressing, burger žemľa) je za 11,90 eura.

Pre milovníkov anglických raňajok ZSSK v spolupráci s WGS pripravili špeciálnu raňajkovú ponuku. Anglické raňajky stoje 7,30 eura. Najlacnejšie raňajky sú za 3,60 eura a je to sendvič so syrom a vajíčkom. Okrem hlavných jedál si môžete vychutnať rôzne sladkosti vrátane štrúdle za 4,40 eura.

Káva TOSTINI je za 2,20 eura, instantná káva za 1,30 eura a cappuccino za 2,90 eura. Vybrať si môžete aj Prosecco za 4,90 eura a 0,5-litrové pivo Pilsner Urquell stojí 2,95 eura.

Služby reštauračných vozňov sa už tradične tešia obľube, do konca novembra sa v nich predalo 12 940 porcií raňajok a 43 600 porcií hlavných jedál. Ide o súhrnné údaje za január až november 2023.

ZSSK ponúka túto inovovanú stravovaciu službu na diaľkových vlakoch s reštauračným vozňom, najmä na linkách Bratislava – Košice a Viedeň/Bratislava – Košice. Žiaľ, na južnej trase Bratislava – Banská Bystrica neexistuje žiadna forma občerstvenia vo vlakoch s výnimkou minerálnej vody pre cestujúcich v 1. triede. Celú ponuku nového menu v reštauračných vozňoch ZSSK nájdete na webe Reštauračné vozne | ZSSK.

Zdroj: ZSSK

Prečítajte si tiež

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.