Spoločnosť Apple je podľa China Times pripravuje nový iPad mini a revidovaný iPad určený pre menej náročných používateľov. iPad mini pritom nemal svoju aktualizáciu už od štvrtej generácie modelu pričom na trh prišiel v roku 2015 a aktuálne sa predáva maximálne v 128 GB konfigurácii.

Verzia Apple iPad z roku 2018 vyzerala rovnako ako predchádzajúca generácia tohto tabletu a jeho cena začína na 349 eur s 32 GB pamäťou. Vylepšenie v roku 2018 bolo zamerané na nový procesor a podporu pera Apple Pencil. V roku 2019 tak očakávame zmenu dizajnu, ktorým by sa mal viac podobať na 10.5-palcový iPad Pro. Displej by mal mať uhlopriečku 10 palcov, rám tabletu by mal byť tenší a tento model by sa mal objaviť v druhej polovici roku 2019. Cena by mala byť zachovaná z predchádzajúceho tabletu.

iPad mini 5 by sa mal začať v Číne vyrábať na konci decembra a v predaji by sa mal objaviť v prvom kvartáli 2019. Aktuálne však nie sú presné správy o tom, čo by sa od tohto modelu dalo očakávať. Je možné, že bude obsahovať lacnejší displej a slabší procesor tak, aby sa cena tohto tabletu dostala čo najnižšie. Keďže Apple v súčasnosti predáva iba iPad mini 4 so 128 GB pamäťou za cenz 429 eur, je tu veľký priestor na níženie ceny.

Celkové množstvo predaných iPadov však klesá, očakávame medziročný pokles 2018/2017. Predaju iPad v tomto roku nepomohlo ani neskoršie uvedenie iPad Pro na trh v porovnaní s minulým rokom.

Zdroj: 9to5Mac

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.