Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

E-športy sa v posledných rokoch tešia stále vzrastajúcej popularite.

Jednou z hier, ktoré majú v tomto odbore najväčšie zázemie je futbalový simulátor FIFA 21. Každoročne sa v ňom organizujú turnaje medzinárodných rozmerov, kde sa stretávajú tí najlepší hráči z celého sveta. Avšak aj tí najlepší z najlepších museli niekde začať. Každý musel najprv ukázať svoje kvality na nejakom menšom turnaji.

Na Slovensku sa e-športy až takej popularite netešia, a o to je vzácnejšia každá organizácia, ktorá sa snaží zdvihnúť povedomie o tomto odvetví a odhaliť pomocou svojich verejne prístupných turnajov nové talenty. Takouto organizáciou je aj fifaonline.sk.

FIFA Online už má za sebou úspešnú organizáciu niekoľkých turnajov v hre FIFA 21. O účastníkov nebola núdza. V každom turnaji sa našiel dostatočný počet hráčov, na to, aby bol turnaj zaujímavý, a aby pre nikoho nebolo víťazstvo hračkou. Po vydarenom priebehu úvodných súťaží sa konali ďalšie, a neskôr sa začala budovať komunita stálych hráčov, ktorý konzistentne predvádzali úžasné výkony a preukazovali, že vyčnievajú spomedzi bežných hráčov hry FIFA 21.

Okrem toho, že týmto spôsobom urobili prvé kroky k budovaniu svojho mena vo svete e-športu, mali taktiež možnosť privyrobiť si celkom slušný obnos peňazí. Samozrejme sa nezabúdalo ani na divákov, ktorý by chceli zápasy z vyvrcholenia vidieť na vlastné oči. Túto možnosť mali v podobe live streamov na Youtube aj na streamovacej platforme Twitch.

Organizátori sa však rozhodli, že prinesú niečo špeciálne a dajú hráčom príležitosť, aká sa len tak často nenaskytne. Zorganizovali turnaj, v ktorom mali dvaja najlepší hráči z kvalifikácie možnosť zmerať si sily s futbalistami z najvyššej slovenskej futbalovej súťaže. 6 profesionálov z rôznych klubov Fortuna ligy ukázalo, že ani futbal v digitálnej forme im vôbec nie je cudzí. Priebeh tohto turnaja bol dokonca celý streamovaný na Youtube.

Do budúcnosti má FIFA Online jasné plány. Okrem organizácie otvorených turnajov a objavovania nových talentov chcú v budúcnosti priniesť ďalšie turnaje s rôznymi osobnosťami, či už pôjde o futbalistov alebo influencerov.

Organizácia rastie s každým jedným turnajom a určite sa bude v oblasti e-športov stále dostávať do užšieho povedomia.

Článok vznikol v spolupráci s portálom fifaonline.sk.

Prečítajte si aj:

Slovák je vicemajstrom sveta v hre Counter-Strike: Global Offensive

Značky: