Prestaňte každý deň do seba tlačiť drahé menučká neistej kvality a navarte si do práce jedlo, na aké máte chuť. Že varenie je pre vás zo sekcie sci-fi? Nechajte to na multifunkčný hrniec!
Pravidelná strava a teplé jedlo sú dôležité pre celkové zdravie. A tak v rámci obedových prestávok obiehame okolité „táckarne“ s nádejou, že v ponuke nebudú len „vyprážance“ a soté s univerzálnou hnedou omáčkou UHO. Predstavte si však, že si obed navaríte ešte pred odchodom do práce. Alebo že prídete z práce domov a zasadnete rovno k teplej večeri Nepotrebujete stáť pri sporáku a vlastne nepotrebujete ani ten sporák.
Polievku, soté, dusené mäso, zeleninu v pare, ryžu, cestoviny či zemiaky za vás navarí multifunkčný hrniec Philco PHSC5600. Dokonca si v ňom pripravíte aj náročnejšie sous-vide jedlá. Na varenie využíva vyše 5-litrovú nádobu, takže sa naje celá rodina. Stačí vložiť suroviny, vybrať jeden z 11 programov alebo nastaviť teplotu a čas manuálne a stlačiť gombík. Jedlo netreba miešať, obracať, kontrolovať, stačí vám malé množstvo oleja aj vody. A tiež elektrickej energie.
Perfektné na ňom je, že hrncu môžete „rozkázať“, kedy chcete mať jedlo hotové. Odložený štart zapne hrniec práve včas, aby ste si ráno mohli vziať obed so sebou do práce, alebo aby vás po príchode domov privítala vábna vôňa.
Ohlásila sa nečakaná návšteva? Kým hrniec varí, vy poupratujete a známych privítate s úsmevom na tvári a čerstvým pohostením.
Multifunkčný hrniec Philco PHSC5600 má ešte jednu dobrú funkciu – pomalé varenie. Pri tomto spôsobe varenia sa jedlo podlieva minimom vody. Varením pri nižšej teplote 80 – 95 °C sa zo surovín uvoľňuje dostatok šťavy na to, aby sa dusili vo vlastnej šťave a tá sa zbytočne neodparovala. Takto pripravené jedlo má jemnú štruktúru, intenzívnu chuť a živé farby. Pomalé varenie je tiež vhodné na už vyššie spomínané prípravy jedla, ktoré má byť hotové až o niekoľko hodín.
Skúste recept na šťavnaté kurča:
Umyté kurča nakoreňte, nasoľte a vložte do multifunkčného hrnca Philco PHSC5600. Ošúpte a na kocky nakrájajte dve mrkvy, dva petržleny a pridajte dve plechovky červenej fazule. Ozdobte vetvičkou rozmarínu, zatvorte a nastavte program alebo teplotu podľa návodu. Kurča bude pri vyššej teplote hotové za 4 hodiny, pri pomalom cca 8-hodinovom varení však budete prekvapení lahodnou chuťou a jemnosťou mäsa. Podávajte s čerstvým chlebom. Dobrú chuť!
Titulný obrázok: pexels