Podľa správy FutureScape 2022 premení do roku 2023 päťdesiat percent malých a stredných podnikov (SMB) svoju organizačnú štruktúru na vzdialené/virtuálne organizácie, aby takto mohli čeliť súčasným trhovým podmienkam a iným výzvam.

Tieto modely sú hnacou silou technologických inovácií, ktoré umožňujú pracovníkom prístup ku kľúčovým zdrojom na rôznych miestach, v rôznych časových pásmach a na rôznych zariadeniach.

Preto práca odkiaľkoľvek, vzdialený prístup, konektivita, škálovateľnosť a prenosová rýchlosť definujú nový štandard pracoviska. Bez ohľadu na to, či sú zamestnanci doma, na cestách alebo v kancelárii, musia mať svoje dáta v bezpečí – od pracovných dokumentov cez rodinné fotografie až po hudobné a filmové archívy a ďalšie.

Tento výrazný posun znamená, že sa produktivita a efektivita mení všade a pre všetkých, a preto je robustná infraštruktúra NAS nutnosťou pre zálohovanie, ochranu dát, vzdialený prístup a digitálnu spoluprácu.

Western Digital Red
Western Digital Red

V systéme NAS sú dáta centrálne uložené v niekoľkých pozíciách, ktoré sú obvykle obsadené pevnými diskami (HDD) alebo diskami SSD (NAS SSD). K týmto dátam môže pristupovať viac používateľov prostredníctvom miestnej siete (LAN) cez ethernet. V súčasnej dobe je v popredí záujmu potreba úložných riešení, ktoré ponúkajú vysokú kapacitu, prenosovú rýchlosť a spoľahlivosť za prijateľnú cenu.

Zvýšenie kapacity úložiska taktiež znamená, že niektorí používatelia môžu využívať systémy NAS s menším počtom pozícií, zatiaľ čo iní nebudú musieť prechádzať na systém s väčším počtom pozícií, keď im dôjde miesto. Na splnenie týchto požiadaviek ponúka spoločnosť Western Digital produktový rad WD Red®, ktorý je navrhnutý špeciálne pre stredných a veľkých firemných zákazníkov, pričom v centre pozornosti sú ich požiadavky na produktivitu.

V tomto roku oslavuje produktový rad WD Red. 10. výročie svojho vzniku. To je ďalší dôvod, prečo sa bližšie zoznámiť s týmto produktovým radom a jeho výhodami.

Maximálny výkon

Pevné disky radu WD Red pomáhajú systému NAS plynule streamovať, zdieľať a ukladať obsah – kdekoľvek, kde je pripojenie k internetu. Spoločne s SSD diskami WD Red môžu aplikácie NAS pre prostredie malých a domácich kancelárii získať ešte vyšší výkon vďaka spojení rýchlosti, odolnosti a flexibility na zníženie latencie a zlepšenie odozvy.

Tieto SSD disky sú k dispozícii vo formáte 2,5“ alebo štíhlom formáte M.2 a spolu s pevnými diskami WD Red sú vhodné na ukladanie do medzi pamäti – či už ide o online databázy, systémy NAS, strih videa v rozlíšení 4K a 8K, alebo iné použitie.

Spoľahlivosť bez kompromisov

Pevné disky WD Red Pro a WD Red Plus sú optimalizované pre vysokú spoľahlivosť a podporujú trvalé pracovné zaťaženie s riešeniami pre rodiny, domáce kancelárie a IT centrá malých a stredných firiem. Tieto disky sú navrhnuté s technológiou záznamu CMR pri 7 200 otáčkach za minútu, aby zvládli vysoko intenzívnu pracovnú záťaž v prostredí s nepretržitou prevádzkou.

Exkluzívna technológia NASwareTM 3.0 umožňuje bezproblémovú integráciu, robustnú ochranu dát a optimálny výkon pre systémy NAS pracujúce pod vysokými nárokmi. Vstavené technologické funkcie systému spolu s viacosím snímačom otrasu, ktorý automaticky deteguje aj jemné otrasy, a s technológiou dynamickej výšky letu umožňujú zvýšiť kompatibilitu, možnosť aktualizácie aj spoľahlivosť a upraviť každú funkciu čítania a zápisu tak, aby kompenzovala a chránila dáta.

Škálovateľné úložisko

Vďaka plnej kompatibilite pomáhajú tieto pevné disky s kapacitou až 22 TB (pevné disky WD Red Pro) používateľom ľahko prispôsobiť pole NAS svojim potrebám. Disky sú k dispozícii až pre 24-šachtové systémy NAS a sú vhodné na archiváciu a zdieľanie, rovnako ako na obnovu poľa RAID v rozšírených operačných systémoch, ako je ZFS alebo iné súborové systémy. Rad diskov WD Red poskytuje pridanú hodnotu každej firme, pretože umožňuje zamestnancom spoľahlivo synchronizovať a zdieľať svoje súbory vrátane zložiek v riešení NAS, čím prispieva k zvýšeniu produktivity a efektivity.

Zdroje: WD

Prečítajte si tiež