S MyHeritage je ľahké objavovať, uchovávať a zdieľať rodinnú históriu. 

Pomocou rodokmeňa dokážete zistiť viac o svojej rodine a predkoch. Umelá inteligencia teraz dokáže vdýchnuť život aj vašim starým fotografiám. MyHeritage spustilo novú funkciu nazvanú „hlboká nostalgia“, ktorá umožňuje používateľom nahrávať fotografie osôb, ktoré budú vďaka AI animované.

Pútavo to vyzerá predovšetkým pri osobách z éry čiernobielej fotografie, ktoré dokážu pohybovať očami a hlavou, čím dostáva stará fotografia celkom nový rozmer. Táto forma oživenia vyzerá pútavo aj pri historických osobnostiach, ktorých fotografie sú notoricky známe, ale takto vyzerajú “viac ľudskejšie”.

MyHeritage

Zdroj: TechCrunch

Na druhej strane ide o veľmi efektívny nástroj, ktorý cez staré fotografie sprítomní časy dávno minulé a doslova chytí za srdce. To však môže používateľov donútiť skôr siahnuť aj po platenej službe MyHeritage.  

Animácia fotografie pomocou technológie hlboká nostalgia“ na stránkach MyHeritage je zadarmo, ale výsledok sa zobrazí až po vložení aspoň e-mailu (spolu s fotografiami, ktoré chcete animovať, atď.) – a súhlasom s VOP a pravidlami ochrany osobných údajov. 

Nie je tajomstvom, že práve s ochranou osobných údajov mala služba už v minulosti nemalé problémy. Vstupom nového investora sa tento problém môže eliminovať, alebo úplne odstrániť.

Google Play
App Store

Zdroj: TechCrunch

Titulný obrázok: YahooNews

Prečítajte si aj:

WhatsApp aktuálne: Nebude čítať vaše správy

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.