Telefonická podpora spoločnosti Apple pre slovenských zákazníkov je tu už roky, no na naše prekvapenie o nej drvivá väčšina používateľov netuší.

Apple produkty sú síce spoľahlivé (teda sa o to snažia), no ani jablko nie je úplne bezchybné a občas sa môže vyskytnúť nejaká chyba, s ktorou si neviete poradiť. Čo v takomto prípade robiť? Prevažná väčšina používateľov použije žolíka, teda priateľa na telefóne, ktorý má v týchto produktoch lepší prehľad ako oni sami alebo po novom je trend písať otázky do rôznych skupín na Facebooku. Obe riešenia majú svoje pozitíva i negatíva, no je tu ešte jedna alternatíva, ktorá by nemala byť posledná, ale prvá, nakoľko je oficiálna – telefonická podpora spoločnosti Apple, ktorá je úplne zadarmo pre každého používateľa Apple zariadení.

Apple Technická Podpora

Apple Technická Podpora

Ak máte problém s akýmkoľvek Apple zariadením a neviete si s ním nijako poradiť, tak na tejto linke vám veľmi ochotne poradia a pomôžu. Prevažne sa vám ozve česky hovoriaci operátor, ale natrafiť môžete aj na slovensky hovoriacich operátorov, čiže jazyková bariéra je takmer nulová. Na tejto linke, ako z názvu vyplýva, sa riešia technické problémy s jablčnými zariadeniami. Nie je to žiadna všeobecná informačná linka ani poradňa ohľadom výberu zariadení, dostupnosti a pod. Ak teda máte alebo budete mať s vašim Apple produktom akýkoľvek problém, tak na tejto linke vám ho pomôžu odstrániť alebo vás budú navigovať ako postupovať ďalej. Oficiálne telefónne číslo Apple Technickej Podpory pre Slovenský trh je – 0800 178661. TIP: pre urýchlenie celého procesu si nachystajte sériové číslo vášho zariadenia, ktoré je nutné uviesť. 

Okrem telefonickej technickej podpory môžete využiť aj Aplikáciu „Podpora“, ktorá je dostupná pre všetky iOS/ipadOS zariadenia v AppStore zdarma. Táto aplikácia ponúka rozsiahle možnosti ­– stačí sa preklikať ku vášmu problému a aplikácia vám odporučí najlepšie možné riešenie, vyhľadá servis alebo nájde online návody, ktoré vám s vašim problémom pomôžu. Ide o veľmi pekne spracovanú aplikáciu, ktorá je prehľadná a reálne nápomocná. Aj táto aplikácia je v slovenskom jazyku

Prečítajte si aj:

Na toto sme čakali! Apple predstavil komplexne prepracovaný 24“ iMac s M1 procesorom

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE