Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Xerox splnil svoj sľub, že sprístupní a zlacní produkčnú atramentovú tlač pre poskytovateľov tlačových služieb.

A bezprostredne po veľtrhu drupa 2016 spoločnosť uvádza, že zaznamenala vysoký predaj naprieč celým produktovým radom, vrátane predaja nového stroja  Xerox Trivor 2400 Inkjet Press  s kontinuálnym podávaním a hárkový Xerox Brenva HD Production Inkjet Press.

Obe platformy boli vystavené na veľtrhu tlačového priemyslu v nemeckom Düsseldorfe, ktorý sa konal v dňoch 31. 5. až 10. 6. a pritiahol viac ako 260-tis. návštevníkov. Motto Xeroxu znelo “Let the Work Flow” a pod týmto heslom Xerox priniesol 160 tlačových aplikácií vrátane personalizovaných obalov a personalizovanej katalógovej produkcie.

„Naším cieľom bolo nabúrať predstavy o injektových zariadeniach a výsledky sme na veľtrhu drupa 2016 videli bezprostredne podľa prvých reakcií zákazníkov na stroje  Brenva HD a Trivor 2400,” uviedol Robert Stabler, senior viceprezident a generálny riaditeľ skupiny Global Graphic Communications Business Group, Xerox. „Rovnako očakávame, že mnoho ďalších poskytovateľov tlače bude rýchlo nasledovať DocOne, Hume Media Inc. a ďalšie spoločnosti, ktoré už na nové technológie prešli. Na veľtrhu drupa sme otvorili tisíce obchodných príležitostí naprieč celým naším produktovým portfóliom.“

Dvojciferný predaj stroja Trivor 2400 prekonal očakávania

Stroj Trivor 2400 otvára poskytovateľom tlače možnosti v tlači katalógov, časopisov a farebných kníh a poskytuje im omnoho väčšiu flexibilitu. K najvýznamnejším predajom patria:

  • DocOne z Francúzska, ktorý zakúpil dva digitálne tlačové stroje Trivor 2400 a jeden digitálny tlačový stroj Rialto 900, ktorý plánuje využívať na zostavenie 250 miliónov kusov reklamných materiálov s viac ako jednou miliardou digitálne tlačených strán ročne.
  • First Move Direct Marketing zakúpila prvý stroj Trivor 2400 vo Veľkej Británii.
  • Galahad Management Services zakúpila prvý stroj Trivor 2400 v Holandsku.
  • INFOX GmbH & Co. z Nemecka zakúpila stroj Trivor 2400, aby využila novú príležitosť na novinovom trhu.
  • Francúzsky dodávateľ tlače zakúpil stroj Trivor 2400, aby rozšíril svoje rastúce podnikanie v oblasti transakčnej tlače a direct marketingu.

Platforma Brenva otvára cestu atramentovej tlači u poskytovateľov tlačových služieb

Brenva HD otvára nové možnosti atramentovej tlače v oblasti transakčnej tlače, direct marketingu a na knižnom trhu tým, že spája ekonomiku chodu atramentovej technológie s flexibilitou hárkového tlačového stroja. K najvýznamnejším predajom patria:

  • Hume Media Inc., jedna z najväčších kanadských spoločností poskytujúcich kompletné služby v oblasti digitálnych tlačových médií, zakúpila prvý stroj Brenva HD.
  • Nemecký dodávateľ tlače tiež podpísal objednávku na stroj Brenva.
  • Mnohé objednávky čakajú na vybavenie v ďalších regiónoch, vrátane Latinskej Ameriky, Ameriky a Blízkeho východu.

Tohtoročná drupa bola úspešná aj pre slovenskú pobočku Xerox, ktorej predstavitelia sa spolu s niektorými významnými slovenskými zákazníkmi veľtrhu zúčastnili. Absolvovali množstvo obchodných stretnutí priamo v rámci veľtržného stánku a uzatvorili celkovo 12 zmlúv na kúpu rôznych produkčných zariadení. Slovenskí zákazníci, rovnako ako zákazníci v ostatných krajinách sveta, ocenili technologické inovácie Xerox a ich najväčší obchodný záujem smeroval najmä k zariadeniam Versanto 80, ktorých sa predalo 8 kusov, 3 zariadenia D series a jeden stroj WF 6705.

Zrýchľovanie predaja pokračuje naprieč celým portfóliom produktov

Dodávateľ tlačových služieb z Nemecka a talianska spoločnosť Graphicscalve zakúpili atramentové produkčné tlačiarne Xerox Impika Evolution s kontinuálnym podávaním.

  • Anglická spoločnosť DCL Print kúpila svoju druhú produkčnú tlačiareň Xerox Rialto 900 a prototyp novej produkčnej tlačiarne „Direct to Object“ spoločnosti Xerox priamo z výstavy na veľtrhu drupa.
  • Stroje Xerox iGen 5 si objednalo mnoho dodávateľov tlačových služieb z Nemecka, Veľkej Británie, Talianska, Fínska, Švajčiarska, Spojených arabských emirátov, Nikaraguy, Turecka a Južnej Afriky a mnoho ďalších z celého sveta.
  • Versant (digitálna produkčná tlačiareň) – predalo sa viac ako 100 kusov.

Atramentová tlač priniesla Xeroxu obrovský úspech

  • Počas veľtrhu bolo oznámené partnerstvo so spoločnosťou KBA-Sheetfed Solutions pri vývoji injektového hárkového stroja pre formát B1– KBA VariJET 106 s technológiou Xerox.
  • Xerox High Fusion Ink – ide o nový druh atramentu, ktorý umožňuje atramentovú potlač bežných natieraných ofsetových médií bez nutnosti predchádzajúcej či následnej špeciálnej úpravy povrchu.
  • Xerox Direct to Object Inkjet Printer – priama atramentová potlač 3D objektov od malých, vo veľkosti viečka na fľaši, až po veľké predmety vo veľkosti futbalovej helmy a obuvi.

„Na veľtrhu drupa 2016 spoločnosť Xerox dokázala, že je schopná držať krok s ďalšou vlnou požiadaviek na produkčnú tlač s neuveriteľným záberom atramentových produkčných výrobkov zacielených na čokoľvek od farebnej obchodnej tlače cez direct marketing až po obaly,“ uviedol David Zwang, hlavný konzultant spoločnosti Zwang and & Company.

Značky: